Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: [kucyk] Irlandia / Teneryfa

kucyk
    Guest

Domyślnie [kucyk] Irlandia / Teneryfa

Witam

Pierwszy temat na forum i szykuja sie pierwsze baty
    Chcialbym zaprezentowac wam dwa zdjecia, dodam, ze fotografuje od 3 miesiecy, wiec nie spodziewam sie, aby rzucily was na kolana, ale mam nadzieje, ze chociaz troche sie spodobaja 8)

1. Portrane, malownicza miejscowosc w Irlandii

2. Jaszczurka u podnoza wulkanu Teide, Teneryfa, bardzo glodna jaszczurka dodam, chipsy jej zasmakowaly :-D

ubiquitin
    Guest

Domyślnie

IMO oba zdjęcia są ciekawe, na pierwszym fajna kompozycja i kolorki, a chipsy to chyba ulubiona przekąska tego jeszczura...nieźle Ci zapozował

podstawe
    Guest

Domyślnie

Na pierwszym zdjęciu horyzont chyli się ku prawej. Jeszcze starałbym się rozmyć fale, ale to tylko moje widzimisię, a nie zasada. Uważam, że człowiek nie rejestruje rzeczy "migawkowo"; pozornie widzimy fale tak, jak widać na Twoim zdjęciu, a w rzeczywistości słyszymy jeszcze szum, trochę kręci nam się w głowie, wszystko wydaje się płynąć. Dlatego rozmycie fal dałoby wrażenie bliższe temu, które odczuwamy rzeczywiście stojąc nad brzegiem morza. Zrobiono co prawda mnóstwo takich zdjęć nadbrzegowych naświetlanych dłużej, ale wciąż przemawiają one do mnie bardziej.

Zdjęcie drugie? Nie karmić zwierząt!

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Uff..! Schrzaniłeś dobre zdjęcie tym chipsem
    Poza tym takie g.. mogło jej zaszkodzić..
    Masz bez?

Bywalec Awatar MaciekCi
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Witaj kucyku

Moje zdanie znasz -> Fotka z jaszczurką śmieszna przez tego chipsa, wygląda jak z wielkim cygarem.

Pierwsza -> "nice view".
    -| Canon 5D | Canon 7D |
    -| 24-70L | 100-400L | 135L | 50/1.4 | 15-85EF-S | M42 | 580EX |

Początki nałogu

Domyślnie

1 Moim zdaniem ciekawa aczkolwiek moim zdaniem głównym motywem chyba jednak maja być kamienie co wiąże się z lekkim prze kadrowaniem ale i tak mi się podoba
    2. Za szeroko trochę spróbuj skadrować trochę aby uwaga skupiała się na tej piknej jaszczurce bo tak czasami oczy krążą zastanawiając się po co te kamienie po bokach.
    CANON Laik

Uprawnienia umieszczania postów