Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: 5D i pomiar światła

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    I tu właśnie dla rozjaśnienia pojęć z instrukcji przydałby się kurs .
    Z resztą zupełnie się zgadzam. Ja co prawda zaczynałem od EOS300, ale na początku miałem podobne problemy.
    Zgodzisz się jednak, że to trochę śmieszna (na pewno rzadko spotykane) żeby ktoś swoją przygodę z fotografią zaczynał od 5D i eLek - tylko pozazdrościć .
    Bo to działa na takiej zasadzie.. że masz okreslony budżet na coś to starasz się kupić jak najlepszy sprzęt za tyle ile masz na to przeznaczone.. niektórzy mają więcej - jak ktoś przez dużo lat pracował to i do czegoś oszedł w życiu.. a że chce rozwijać nową pasję bo z poprzedniej po wielu latach zrezygnował to tylko się chwali.. a że stać go na to żeby sprzęt nie ograniczał to tylko lepiej.. więc nabijanie się w stylu "masz 5D czy DSa i zadajesz takie pytania, po co ci taki sprzęt" raczej świadczy o jakiejś frustracji "nabijacza" bo nie rozumiem czemu nie można mieś sprzętu z górnej półki i uczyć się na nim pracować.. to jakby nabijać się z kogoś że kupił sobie Stradivariusa żeby się nauczyć gry na skrzypcach..
    Jak Waldek sam napisał - ma pomieszczenie "po rafie" - zobaczcie w jego stopce po jakiej rafie bo to dopiero było hobby (czaso- i na pewno kaso- chłonne) - podejrzewam że fotografia przy tym to (finansowo) mały pikuś.. na razie (ale to już ponad pół roku) Waldek ma dużo zapału, z żelazną konsekwencją (chciałoby wam się codziennie o 3:30 gonić do lasu z aparatem?? bo mnie nie..) przy małej pomocy forumowiczów dąży do celu, a że przy tym dążeniu na drodze pojawiają się wyboje to i pyta bo kto pyta nie błądzi.. więc jak w fotografii osiągnie to co w rafie (czyli mistrzostwo świata - Waldek jest np. konsultantem NG na tematy rafowe) to będziemy niedługo podziwiać jego prace na World Press Photo..
    czego także wszystkim innym życzę..
    Pozdrawiam

P.S. Co do instrukcji to co innego czytać ją kilkakrotnie a co innego wiedzieć "na żywo" jak dana funkcja się zachowuje i KIEDY dana opcja się sprawdzi.. tego niestety na żadnym kursie ani z żadnej książki się nie wyćwiczy (bo się człowiek dowie ale dopóki nie zastosuje tego po 10,100 czy 1000x w praktyce to będzie już potem odruchowo wiedział)
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 15-08-2008 o 22:43
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów