Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: 5D i pomiar światła

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    A ja czytałem, też żyję i nie wstydzę się, ze czytałem nawet kilka razy.
    Nie byłby usprawiedliwiony, bo na pytania, które zadaje odpowiedzi są w instrukcji - zresztą nie wiesz, bo nie czytałeś .
    Wiesz ja nie czytam, bo nie mam czasu i nie ma też takiej potrzeby 8). A gość ma prawo zadać pytania jakie mu się podoba. Kwestią odpowiadających jest to tylko czy najwyżej grzecznie mu zasugerują sposób wyjścia z sytuacji (np. lekturę tej nieszczęsnej instrukcji) czy będą się przyp.... do gościa, że jakie to ma sprzęta, a nawet instrukcji nie przeczytał. Pomijam już zaglądanie do cudzej kieszeni napawając mnie wręcz obrzydzeniem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

witajcie
    podpisuję się pod słowami Marekk_ok, Artusa i Kolekcjonera, dodam jeszcze że wątek przydał mi się bardzo, czegoś dzięki niemu się znowu nauczyłam (w kwestii obsługi sprzętu oraz ludzkich zachowań)
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Domyślnie

Zamiast krytykować można po prostu przemilczeć, czyż nie?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

I zmarnować taką okazję, żeby poczuć się lepszym? Nie...

Bywalec

Domyślnie

Funkcje przycisków <spust migawki>/<*> ustawia się w 400d w C.Fn-4. Opcja 3 ustawia blokadę i ostrości, i ekspozycji, a przycisk * już nie blokuje ekspozycji (pozostaje tak jakby bez przyporządkowanej funkcji).

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    I zmarnować taką okazję, żeby poczuć się lepszym? Nie...
    Patrząc na zdjęcia osób, które mają sprzęt duuuużo gorszy ode mnie niejednokrotnie czuje się kiepsko i mówię to szczerze. Nie chcę także czuć sie od nikogo lepszym, tym bardziej jeżeli go nie znam. Jeżeli od czasu do czasu przeglądasz to forum pewnie widzisz, że jednak jest dużo osób, które z czystego lenistwa nie starają się poszukać czy doczytać czegokolwiek, tylko zakładają bzdurne tematy szukając w ten spośób odpowiedzi - to mnie najbardziej denerwuje.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Matsil, spoko, fotokor1 mnie rozczuliła A autor wątku sam sobie winien. Po co zadawał pytania świadczące o pogardzie dla instrukcji obsługi i jednoczesnie chwalił się nowym nabytkiem? Mnie też to irytuje, jak ktoś kupuje nowy sprzęt bez zastanowienia, nie opanowując nawet w podstawach poprzedniego i nie interesuje mnie, czy zaczyna od 5D, czy od 350D. Jak by na to nie patrzeć jest to forma lekceważenia innych forumowiczów.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Matsil, spoko, fotokor1 mnie rozczuliła A autor wątku sam sobie winien. Po co zadawał pytania świadczące o pogardzie dla instrukcji obsługi i jednoczesnie chwalił się nowym nabytkiem? Mnie też to irytuje, jak ktoś kupuje nowy sprzęt bez zastanowienia, nie opanowując nawet w podstawach poprzedniego i nie interesuje mnie, czy zaczyna od 5D, czy od 350D. Jak by na to nie patrzeć jest to forma lekceważenia innych forumowiczów.
    fret, tylko zauwaz iz czasem mozna przeczytac instrukcje dwa, trzy razy i nadal nie umiec wskazowek/informacji tam zawartych zastosowac w praktyce.
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Uważam, ale uważam też, że nie ma sensu chwalić się nowym sprzętem póki nie opanuje się choć trochę starego. Taki elementarny sv.
    Postawa w stylu: "nie wiem jak to prymitywne 5D działa, to kupiłem sobie lepszy" nie jest przesadnie elegancka.
    Zwróć jeszczę uwagę, że Waldkowi odpowiadałem grzecznie, ten typ tak ma i mi to nie przeszkadza, ale wkurza mnie jak ktoś chce się przy okazji dowartościować.

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekk_ok Zobacz posta
    fret, tylko zauwaz iz czasem mozna przeczytac instrukcje dwa, trzy razy i nadal nie umiec wskazowek/informacji tam zawartych zastosowac w praktyce.
    Dzieje się tak gdy nie ma się pojęcia o czym się czyta a to świadczy o niewiedzy na tematy fotografii, ale to oczywiście nie jest wina tej osoby. W takich przypadkach warto pytać, bo po to jest to forum. Mi chodzi o osoby, które idą na łatwiznę i zadają czasem głupie pytania bez grama zaangażowania ze swojej strony.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów