Pokaż wyniki od 1 do 10 z 49

Wątek: 5D i pomiar światła

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KvM Zobacz posta
    Body Cię nie ogranicza. Instrukcję czytałeś? Jest cała masa sposobów by problem rozwiązać. Rozpoczynając od trybu M a na blokadzie ekspozycji kończąc.
    No i zawsze możesz jednak zmienić body na jedynkę tam masz pomiar punktowy powiązany z punktem AF 8)
    Oj, nie takiej odpowiedzi się spodziewałem:smile:, raczej uzasadnienia, dlaczego przy centralnym AF mam czas ekspozycji 1/320 sec, natomiast przy skrajnym bocznym tylko 1/160 sec = dziury.

Przy tych samych warunkach fotografowanie i przy namierzaniu na tę samą powierzchnię.

5D traktuję, jako typowy spacerniak, wyjście bez niego z domu porównywałbym tak jak wyjście na golasa, zawsze mi towarzyszy.

Canon EOS 1Ds Mark III, mam już od prawie dwóch miesięcy, o czym wie kilka osób z forum.
    Przyznaję, nieco oszczędzam.
    W pomieszczeniu domu (10X 4.7 metra), gdzie kiedyś była rafa koralowa, kompletuję sobie małe studio dla tylko moich potrzeb niekomercyjnych i 1D będę traktował, jako body studyjne.

PS. Manual, jest przeze mnie preferowany, instrukcję znam jak moja babcia książeczkę do nabożeństwa.
    Ostatnio edytowane przez Waldek24 ; 15-08-2008 o 09:00
    Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów