Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Nowy Casio - ciekawa funkcja :)

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie Nowy Casio - ciekawa funkcja :)

Pojawił się właśnie Casio Exilim EX-S500 (http://www.dpreview.com/news/0506/05...sio_exs500.asp), który oprócz tego, że jest tak cienki ja te podpaski w reklamie to ma ciekawą funkcję "Past Movie", która pozwala nagrywać filmy 5 minut przed naciśnięciem spustu.
    Gdybym miał coś takiego w moim dslr to nie musiałbym się martwić, że jakieś ujęcie mi umknie. Oczywiście mam na myśli zaimplementowanie tej funkcji do zdjęć, a nie filmów w dslr

BTW W tym Casio mimo, że zoom tylko 3x to jest stabilizacja obrazu, ale to chyba ze względu na jasność (a raczej ciemność) szkła f/2.7-5.2 (ekwiwalent 38-114mm)
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Poprawiłem link. Funkcja zabawna, świetna dla paparazzi :> i Michnika (musi być przygotowany, jak przyjdzie znowu ktoś z propozycją )
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skrzat
    Pojawił się właśnie Casio Exilim EX-S500 (http://www.dpreview.com/news/0506/05...sio_exs500.asp), który oprócz tego, że jest tak cienki ja te podpaski w reklamie to ma ciekawą funkcję "Past Movie", która pozwala nagrywać filmy 5 minut przed naciśnięciem spustu.
    nie wiem jak bylo chwile temu, ale teraz pisze o 5... sekundach:
    "Past Movie” function enables movie recording from 5 seconds before the recording button is pressed "

Początki nałogu
    Miasto
    Legionowo

Domyślnie

W nagłówku nadal stoi:
    "Movie capture is 640x480 at 30fps and there's also a Past Movie funtion, which enables recording five minutes before the button is pressed."

Też mi się wydawało, że to trochę dużo, bo bufor musiałby być przynajmniej kilkaset MB
    Aparacik, szkiełeczka, lampeczka i plecaczek...

Bywalec Awatar Ted
    Miasto
    Nowy Targ

Domyślnie

W takim razie moze trzeba usrednic albo cos

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skrzat
    Gdybym miał coś takiego w moim dslr to nie musiałbym się martwić, że jakieś ujęcie mi umknie. Oczywiście mam na myśli zaimplementowanie tej funkcji do zdjęć, a nie filmów w dslr
    Taka funkcje mial juz moj Olek E-100 RS w 2001 roku:
    " Aparat posiada możliwość ciągłej, odnawialnej rejestracji do 5 klatek naprzód. Kiedy zdecydujemy, że właśnie zaobserwowaliśmy te ujęcia które chcemy mieć zarejestrowane wciskamy spust migawki i aparat zapisuje 5 obrazów "widzianych przez aparat w ostatniej chwili" przed wciśnięciem migawki."
    No i te 15 zdjec na sekunde :-)

Uprawnienia umieszczania postów