Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Canon S5 IS - maksymalna pojemnosc kart pamieci

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karbulot Zobacz posta
    Mialbym jeszcze jedno pytanko.
    Czy taka karta bedzie pasowala?:
    Chodzi konkretnie o te nazwe "Ultra II".
    Tak, będzie.
    Czy to jest normalna karta SDHC i sie tylko nazywa Ultra II, czy to moze jakis nowy wynalazek?
    Interesuje cię tylko znaczek/logo sdhc, reszta to własne nazwy marketingowe producentów.

W S2 IS mam "starą" extreme III i jest OK, wyrabia na filmikach. Kumplowi zwykła pomarańczowa Kingston nie wyrabia i filmiki mu się zacinają - A510.
    Podana przez ciebie jest szybsza, ale sprawdziłbym na stronie Sandiska czy nie ma szybszych - lustrzanki nagrywające HD to done deal i szkoda gdybyś teraz kupował nie najszybszą i najbardziej pojemną, btw.

Dopiero zaczyna Awatar Karbulot
    Miasto
    Skive (Danmark)

Domyślnie

Raczej to odpada, ja juz zamowilem te karte. Ale wydaje mi sie, ze transfer 15 MB/s powinien starczyc z okladem. Najlepsza jakosc nagrywania w S5, czyli 640x480 przy 30 FPS-ach wynosi tak, ze 12 sekundowy plik wazy 23,7 MB. Innymi slowy jedna sekunda potrzebuje minimalnego transferu 2 MB/s. A tu jest ponad 7 razy tyle.

Coś już napisał Awatar sleep

Domyślnie

Tak jak mówiłem, karta będzie pasowała, a reszta to chwyt marketingowy (slogany na karcie).

W sumie jestem ciekawy jak S5 nagrywa filmy. Karbi, jak już nagrasz możesz wrzucić do podglądu tutaj lub na forum Borgowym.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez sleep ; 16-08-2008 o 01:56
    40D, 5D2 + dwie L-ki, 550 EX, 580 EX II, statyw Manfrotto www.zycieplocka.com.pl

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Innymi slowy jedna sekunda potrzebuje minimalnego transferu 2 MB/s. A tu jest ponad 7 razy tyle.
    Nie 7x tyle 2x tyle. Karta ma index Class 4 czyli producent gwarantuje stały transfer minimalny na poziomie 4 MB/s, to że większość urządzeń potrafi wycisnąć więcej to inna bajka.
    Pisałem o szybkich kartach w aspekcie chociażby Canona tx-1, takiego Ixusa, nagrywającego filmiki w 720p.

Miasto
    Skive (Danmark)

Domyślnie

Szczerze powiedziawszy, brakuje mi trybu panoramicznego w tym aparacie. Straszne niedopatrzenie w czasach, kiedy telewizory LCD panuja juz niepodzielnie na naszym rynku. Bardziej by sie to przydalo, niz 320x240 w 60-ciu FPS-ach.

Miasto
    Skive (Danmark)

Domyślnie

Nie ma na terenie Danii Karty SanDisk Ultra II. Sklep internetowy zaproponowal mi taki model:

Niestety, w necie nie moge znalesc nic na jej temat. Pewnie jakas nowosc. Brac czy nie brac tej karty? W sumie dosc ciezko jest u nas dostac SDHC 16 GB. A pozagranicami nie chce kupowac, bo w razie co ciezko reklamowac.

Miasto
    Skive (Danmark)

Domyślnie

Dobra niewazne, nieaktualne.
    Zmienilem na taka:
    http://www.komputronik.pl/Pamiec_Fla...elny,id,49722/

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów