Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Nowe Body czy nowe Szkiełko

gunes
    Guest

Domyślnie

Twoja wypowiedź daje do myślenia. W 350-tce denerwuje mnie pare rzeczy. Przejście na pełna dziurę to dobre rozwiązanie, tylko duży wydatek, no i mały wybór sprzętu. W zasadzie tylko przestarzały 5D. A następca jak wyjdzie to będzie pewnie kosztował z 8-9tyś.
    Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie do ciebie odnośnie lampy.
    Jak będę kupował lampę to 430EX wystarczy, czy lepiej dozbierac do 580EXII?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunes Zobacz posta
    Przejście na pełna dziurę to dobre rozwiązanie,
    na co

gunes
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta
    na co
    Na pełna klatkę! Myślałem o szkiełkach i tak się napisało

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

W zasadzie tylko przestarzały 5D. A następca jak wyjdzie to będzie pewnie kosztował z 8-9tyś.

oj oj 5d przestarzały???? no dobra zostań przy 350
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gunes Zobacz posta
    Twoja wypowiedź daje do myślenia. W 350-tce denerwuje mnie pare rzeczy. Przejście na pełna dziurę to dobre rozwiązanie, tylko duży wydatek, no i mały wybór sprzętu. W zasadzie tylko przestarzały 5D. A następca jak wyjdzie to będzie pewnie kosztował z 8-9tyś.
    Przy okazji mam jeszcze jedno pytanie do ciebie odnośnie lampy.
    Jak będę kupował lampę to 430EX wystarczy, czy lepiej dozbierac do 580EXII?
    Przeanalizowanie 350-tki i tych elementow ktore Cie denerwuja ma duzy sens - spisz to sobie obiektywnie i spojrz na to spokojnie czy rzeczywiscie sa tam ograniczenia dla Ciebie.
    FF na dzis w miare niedrogo (oczywiscie kwestia indywidualna) to 5D. Jest on moze stary ale dobrych fotek nie przestal robic :-)
    Z pewnoscia przejscie na FF to b.duzy skok jakosciowy, inny dobor szkiel, inne mozliwosci - ale ponownie zadaj sobie tutaj tez pytanie czy dla Ciebie sa tam wartosci i korzysci ktore potrzebujesz.
    Z dzisiejszej mojej perspektywy (sprzedalem 400D i kupilem 40D) - nie sprzedawalbym 400D lecz kupil zamiast 40D wlasnie 5D - ale coz nauka kosztuje, swoje potrzeby/oczekiwania rowniez zmieniaja sie w czasie :-)
    Przeanalizuj "stare" 5D i odpowiedz sobie na pytanie czy cos w nim Ci bedzie brakowalo do Twoich potrzeb oraz co zyskasz w nim dla siebie w stosunku do obecnego body.
    5D po wyjsciu nastepcy moze jeszcze bedzie tansze - juz niebawem bedziemy wiedzieli (chyba).

Czy 430 wystarczy to musisz sam przeanalizowac gdzie jej bedziesz uzywal i jak. 580 jest lepsza, silniejsza, kilka innych istotnych elementow - jak sterownie innymi. Z pewnoscia 580 jest bardziej "profesjonalna" i daje wiecej mozliwosci - ocen czy to Ci bedzie potrzebne bo na sile tez nie ma sensu kupowac z najwyzszej polki.

Czasem popelnia sie bledy kupujac troche w ciemno, mysle ze jak nie potrafisz sobie odpowiedziec na pytania po co Ci dane body, szklo, lampa itd. to lepiej poczekac i gdy bedziesz znal odpowiedzi to wowczas kupuj.
    Z drugiej strony z czasem potrzeby rosna, pojawiaja sie nowe, inne i wymuszaja koniecznosc nowych zakupow badz zmiany obecnych "sprzetow". Dylemat pt. "co kupic/ na co zmienic" nie jest taki latwy :-)
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów