Pokaż wyniki od 31 do 40 z 72

Wątek: [Selena] Reportaż nieco subiektywny

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez XLesio Zobacz posta
    Szanowna Droga Pani Koleżanko Selene..

Próbuję napisać coś mądrego, i dochodzę do wniosku, że nie ma takiej potrzeby. Zdjęcia są najlepszym ambasadorem tego co robisz. Czapki z głów..

Więc tylko pytanie natury technicznej. Jak bardzo wpływasz na kolory w trakcie obróbki? Bo jeśli w niewielkim stopniu, i to wszystko tak maluje szkło.. To jest genialne.
    A więcej tytułów nie było ?:wink:

Dziękuję ! Szkoda jednak, że nie napisałeś coś więcej...

Odpowiedź na pytanie techniczne jest dość skomlikowana.

Szkło jest rewelacyjne, ale ma swoje ograniczenia: AF 'klekocze' jakby miało się coś rozpadać, z wyglądu nie budzi zaufania, zwykle wymaga korekty ekspozycji... A i tak jest warte każdej złotówki wydanej, albo i więcej, bo tanie było ...:wink:

Obróbka zdjęć jest mocno ograniczona z dwóch powodów: nie lubię i nie umiem zbyt dużo :wink:
    Czy wpływam na kolory? Tak, ale nie obróbką, a wybieraniem odpowiedniej pory i kadrów na zdjęcia. Obiektyw ten 'daje' dość zimne kolory, co przy próbach z portretem dawało się mocno we znaki. Wystarczy jednak wybrać późne popołudnie, ciepłe światło i wtedy jest pięknie. Bokeh ma (moim zdaniem) fantastyczny i na to wpływu nie mam żadnego - ja nie maluję :-D

Trochę trwało zanim się z nim 'zaprzyjaźniłam', był nawet taki moment, że do łask wróciła Leica z pierścieniami pośrednimi
    Teraz ten obiektyw i Leica Summicron 50/2 (do portretu) zawsze są w plecaku.

Chyba pora sięgnąć wreszcie do 'szuflady', bo przed sezonem nie zdążę poprzedniego uporządkować...

Leica Summicron-R 50/2
    Ostatnio edytowane przez Selena ; 17-12-2008 o 00:19

Uprawnienia umieszczania postów