Znalazłem przed chwilą:
http://motylarnia.motyle.info/
Na stronie głównej jest co prawda informacja o otwarciu motylarni w kwietniu 2008 rokuale myślę, że w tym roku będzie podobnie.
Kiedy szukałem informacji w zeszłym roku o motylarni w Poznaniu to dowiedziałem się, że jest otwarta też tak mniej więcej od kwietnia/maja do końca sierpnia.
baaaardzo ładne są te twoje motyle...choć się nie znam.
Fakt twojego wyczekiwania na światło i nie podpierania się makro-ringiem itp. daje rewelacyjny efekt. Pozazdrościć (w dobrym tego słowa znaczeniu;-) )...
Kilka dni temu byłem na chwilę w motylarni w Wiedniu i chciałem coś popstrykać, ale robiłem dużo fotek na zewnątrz, gdzie było -5, a w środku upał/wilgoć, więc dopiero przed wyjściem obiektyw doszedł do siebie :-Di nic nie wskórałem
pozdrawiam i dalszych sukcesów życzę
Tą stronkę też znalazłam, a tu masz coś o Poznaniu:
http://ministerstwo-motyli.pl/index....&id=5&Itemid=6
a otwarte było od 17 maja do 31 sierpnia 2008 r. może w tym roku będzie tak samo - nie mogę się doczekać
Canon EOS 1000D EF-S 18 - 55 mm Kit + EF 55 - 200 mm f/4.5-5.6 II USM
Dziękuję za wyrazy uznania dla moich zdjęć :smile:.
Fantastyczne miejsce. Nie zdażyło mi się być tam zimą, ale to musi być niezwykłe uczucie - śnieg na zewnątrz i motyle...
Chyba nawet brak możliwości zrobienia zdjęć, nie byłby dla mnie - o tej porze roku - wielkim rozczarowaniem :smile::wink:
Szkoda, że z fotek nic nie wyszło, ale i tak myślę, że warto było się tam wybrać... zobaczyć inny świat.
Pozdrawiam
Zima... gdzie szukać słońca, zieleni ?
31. A może tutaj ?
32. ... ciepło i zielono...
33. ... kwiaty są... czyżby sztuczne ? :-?
34. ... są i motyle: bardzo młode...
35. ... i sterane życiem...
Cdn.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
36. ... miłośnicy sztuki...
37. ... głodne...
38. ... i zmęczone.
Ostatnio edytowane przez Selena ; 03-03-2009 o 00:51 Powód: Automerged Doublepost
Jak ładnie
Gdzie to![]()
Canon EOS 1000D EF-S 18 - 55 mm Kit + EF 55 - 200 mm f/4.5-5.6 II USM
Nie lada sztuka w ten sposób opowiedzieć historię. Motyle jako główni bohaterowie... Ani się z nimi dogadać, poprosić o odpowiednią pozę. Ciekawy jestem co było pierwsze ? Pomysł na opowieść, czy zdjęcia ?
Pozdrawiam Autorkę![]()
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9