Zobacz wyniki ankiety: Czy masz problemy z AF w swoim 1DsMarkIII?

Głosujących
23. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: 1Ds Mark III - czy masz problem z AF?

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie 1Ds Mark III - czy masz problem z AF?

Witajcie.
    Jako potencjalny nabywca topowej puszki Canona zaczytuję się różnymi testami i opisami tego sprzętu na sieci. Czytam fora i co chwilę spotykam opisy problemów z AF. Czasami zastanawiam się czy to aby nie Nikon macza w tym paluchy. W końcu można wynająć 1000 osób, aby pisały na różnych forach, że 1DsM3 ma problemy z AF i lepiej kupić Nikona

Proszę więc wyłącznie użytkowników 1DsMarkIII o udział w ankiecie i prostą odpowiedź czy są jakieś problemy z AF w Waszym egzemplarzu, który pochodzi w końcu z 1dMarkIII a ten wiadomo jak wystartował

Dziękuję.
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 12-08-2008 o 19:59

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

dajże spokój. kto daje 24 k za puszke, żeby narzekac na forach ;-)

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    dajże spokój. kto daje 24 k za puszke, żeby narzekac na forach ;-)
    Racja! Ankieta jest anonimowa

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Witajcie.
    Jako potencjalny nabywca topowej puszki Canona zaczytuję się różnymi testami i opisami tego sprzętu na sieci. Czytam fora i co chwilę spotykam opisy problemów z AF. Czasami zastanawiam się czy to aby nie Nikon macza w tym paluchy. W końcu można wynająć 1000 osób, aby pisały na różnych forach, że 1DsM3 ma problemy z AF i lepiej kupić Nikona

Proszę więc wyłącznie użytkowników 1DsMarkIII o udział w ankiecie i prostą odpowiedź czy są jakieś problemy z AF w Waszym egzemplarzu, który pochodzi w końcu z 1dMarkIII a ten wiadomo jak wystartował

Dziękuję.
    Czy na prawdę myślisz że takie pytania mają sens? Ilu użytkowników tego sprzętu się wypowie? Kilku? Kilkunastu? Ilu zaznaczy jakąś opcję dla jaj choć na oczy nie widziało tego sprzętu? Jak z takiej liczby głosów można wyciągnąć realne informacje? Tym bardziej że nigdy nie wiadomo czy to puszka odpowiada za problemy z AF, czy czasem nie szkło zawodzi.

Ja ma co prawda Ds'a w wersji mkII ale na AF nie narzekam. Prawie nigdy się nie myli jeśli ma szanse. Niestety dramatycznie wolna jest 85tka 1,2. Ilekroć jej używam mam ochotę sprzedać i nigdy na oczy nie oglądać. Najgorsze że jak oglądam zrobione przy jej pomocy fotki to nabieram przekonania, że nigdy tego szkła nie sprzedam. I tak w kółko...

A wracając do tematu nie prościej po prostu umówić się w jakimś sklepie i sprawdzić korpus? Myślę że sprzedawca przy tego rodzaju zakupie zgodzi się poświęcić nawet i cały dzień. A jak w Polsce to nierealne to można sobie do Berlina zrobić wycieczkę.

Coś już napisał
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Posiadam 1Ds Mark III od marca tego roku. Nie mialem jak na razie jakichkolwiek problemow. AF dziala celnie i poprawnie. Jedynie co mnie martwi to szybkosc bo przyzwyczajony jestem do jego szybszego brata 1D Mark III. Jesli nie potrzbujesz szybkosci a pliki 20-40 MB Ci nie odstraszaja to bardzo polecam ten model.

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Mam ds-a juz kilka miesiecy, AF jest bajeczny z 85L, 35L i co dla mnie najważniejsze 50L niemal bezbłędny, sprzet jest bardzo drogi ale tez wart swojej ceny.

PZdr.

Zbigu
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Witajcie.

Dziękuję.
    Nie mam problemów, mój egzemplarz ostrzy w punkt, przy 85mm f1.2 przy głębi ostrości ok 1-2mm nie mam złudzeń jest super ostry, to wspaniały sprzet!

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

No i chyba najswiezszy uzytkownik bo az od tygodnia ale za to jedna kilkugodzinna sesje za soba posiadajacy - to najlepsze body jakie w swoich lapkach trzymalem :razz:
    A co do AF'a - 85L, ktory roznie na 5D chodzil i jak wiadomo wcale do latwych szkiel nie nalezy tutaj to niesamowite ale ostrzy w punkt Za kazdym razem :-P Cala reszta mojej szklarni tez. Fakt - nie bawilem sie na AI Servo bo i tak z niego sporadycznie korzystam jednak na One Shot - WRESZCIE super i bezblednie - polecam.

Uzależniony

Domyślnie

W ankiecie pozycja "mam jakies problemy 30% OOF" chyba dla tej puszki jest nie na miejscu? (IMHO moze 3-5% to byloby ok - rozumiane jako "mam jakies problemy AF" przy tym body).
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Początki nałogu Awatar Arche121
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

nie posiadam co prawda 1 ds MK III,ale 1d Mk III i stwierdzam ze AF chodzi bajecznie...5d to przy nim żółw;-)

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów