potwierdzam to co juz wczesniej pisalem w moich 1DsIII i 1Mk III AF chodzi perfekcyjnie zarowno w One Shot jak i Ai Servo :-)
Nie mam żadnych problemów z AF.
Mam sporo problemów z AF (>50% zdjęć jest OOF).
Mam jakieś problemy z AF (ok. 30% zdjęć jest OOF).
Ostrzę głównie ręcznie, nie wiem czy jest problem z AF.
Nie zawracam tym sobie głowy.
potwierdzam to co juz wczesniej pisalem w moich 1DsIII i 1Mk III AF chodzi perfekcyjnie zarowno w One Shot jak i Ai Servo :-)
pozdrawiam
Tomasz
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ja nie mam ŻADNYCH nietrafionych zdjęć. No chyba, że dam ciała przy 1.2 podczas przekadrowywaniaTen wątek taki trochę bez sensu. Już wielokrotnie udowadniano na wielu forach, że 1dsmk3 to niezawodny sprzęt...
Kolego, nie ma co czekać, idź do sklepu, weź do ręki aparat, obiektywy, zrób zdjęcia, obejrzyj na kompie i jak ok to kupuj, w czym masz problem? Po co ankieta? Testujesz, kupujesz i jesteś happy.
Lepszego sposobu nie ma i nie będzie.
Zawsze możesz trafić na szmelc (co prawda nie wierzę, że w tym przypadku jest to może).
Szybki test w sklepie i twój dylemat rozwiązany, pomyśl w ten sposób.....
Moze sciaga z Usa przez znajomych(~8-10k pln roznicy?!) i chce sprawdzic statystycznie czy warto ryzykowac?Pomyslal o tym kolega?
Zreszta ten watek jest calkiem przydatny dla wielu forumowiczow - jesli 5d mk2 bedzie niewypalem to pewnie troche dsow przybedzie w stopkach![]()
Kupiłem w USA, BHvideo. Chodzi perfekcyjnie. Trzeba dużo złej woli, żeby sie do AF w 1DsMIII przyczepić. Wcześniej miałem 5D i myślałem, że po przesiadce różnica będzie w sumie niewielka, a przynajmniej nie tak spektakularna jak jest. To bdb. sprzęt wart każdego dolara jaki za niego zapłacimy, szczególnie tego $ po 2 zł![]()
ArtMag
im czlowiek drozszy sprzet kupi tym bardziej "chce" cos znalesc w nim nie tak.
U mnie dziala AF bardzo dobrze jedyne bledy sa wtedy kiedy dodatek do aparatu sie lekko kiwa przy F2 lub F2.8aa jedynie co mi zle smiga to z niektorymi lensami sigmy to faktycznie ostrzy mi jednak ptorche przed pkt (ptoche ale jednak nie da sie az tyle skorygowac w aparacie)