Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: iMac 24" Core 2Duo 3,06 4GB pod Photoshopa??

Początki nałogu Awatar czeczot
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta

Ten monitor naprawde jest wart 3000zl ?
    jak złożysz komputer z porządnych części to wyjdzie trochę więcej. Ale ok. monitor nie jest więcej wart niz 1500 zł. Za to system + dodatkowe oprogramowanie jest sporo warte! A najwięcej warty jest 100x niższy poziom stresu
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Rozumiem ze apple jest ladne, kompaktowe, terndi i z user-friendly leopardem ale jesli dla kogos priorytetem jest wydajnosc to taki mak jest calkowicie nieoplacalny. Za 6000zl(wprawdzie bez monitora) mozna zlozyc potwora z 16gb ramu i quadem - a dobrze wykastrowany windows wydajnoscia wcale nie odstaje od makosa na porownywalnych configach.
    ale ja nie chce kastrować windowsa, nie chce sie martwić czy mi sie cos nie popieprzyło w czasie instalacji, czy mi wirus czegoś nie zeżarł bo przeczytałem pocztę itd. (a goły komputer za 2500 nie ma system ani anty wirusa że o innych anty programach nie wspomnę) Ja chce wyjąc komputer z pudełka i on ma działać obojętnie co instaluje i co na nim robie. I to jest różnica za która płacisz w apple
    Ostatnio edytowane przez czeczot ; 25-08-2008 o 22:23 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czeczot Zobacz posta
    Ja chce wyjąc komputer z pudełka i on ma działać obojętnie co instaluje i co na nim robie. I to jest różnica za która płacisz w apple
    Święte słowa !!
    Japcoka wyjmujesz z pudełka i działa.

P.S.
    Nie chcę tu wojny n.t. PC vs Mac, ale 16GB RAMu w przypadku systemu z Redmond zobaczy Vista Premium, a jak ktoś chce XP, to musi się zadowolić ilością RAMu wynoszącą 3GB.

Każdy kupi to co lubi
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Domyślnie

Każdy windows - czy to XP czy Vista Premium, czy Ultimate, jeśli jest 32- bitowy to będzie obsługiwać 3GB RAM. Dopiero systemy 64 bitowe potrafią wykorzystać więcej pamięci RAM.
    Co ciekawe, po dograniu do 32-bitowej Visty ServicePack 1, system prawidłowo pokazuje ilość pamięci RAM zainstalowaną w płycie głównej, ale i tak wykorzystuje 3GB.

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcusp Zobacz posta
    Każdy windows - czy to XP czy Vista Premium, czy Ultimate, jeśli jest 32- bitowy to będzie obsługiwać 3GB RAM. Dopiero systemy 64 bitowe potrafią wykorzystać więcej pamięci RAM.
    Co ciekawe, po dograniu do 32-bitowej Visty ServicePack 1, system prawidłowo pokazuje ilość pamięci RAM zainstalowaną w płycie głównej, ale i tak wykorzystuje 3GB.
    No i właśnie tu jest ten problem, więcej RAMu niż 3GB w przypadku systemu z Redmond w wersji 32bitowej, nie miało sensu.

Tak czy siak dla każdego coś*dobrego
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Bardzo fajna maszyna, tylko trzeba uważać na gwiazdki na forum. Żeby być szczerym, tylko na to
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak calkowicie poza konkursem - kto uzywa 15letnich komputerow?
    Ostatnio pracowałem na dziesięcioletnim PowerMac'u 533MHz podpiętym do 21" CintQ. Do obróbki zdjęć wystarczał, nawet do plików pokroju 15000x8000px z parudziesięcioma warstwami. Jedynie przy filtrach musiał nieco dłużej pracować...
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 26-08-2008 o 00:53 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec Awatar westu
    Miasto
    right next door to hell

Domyślnie

Zawsze z lekkim uśmieszkiem czytam takie tematy, nie wiem czemu :-)
    Od pół roku używam maka i w życiu nie przejdę na winde...

Co do tematu, może podam na swoim przykładzie, mając 2x2GHz i 2.5GB RAM w moim MB czasami lubi PS'a stłumić... Zależy co się robi i w jakich ilościach

Coś już napisał Awatar kamilos
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja osobiscie uzywam zlozonego przez siebie PC + monitorow Eizo.

doradzajac autorowi: sprzet 3GHz + 4GB wystarcza do Photoshopa (bez znaczenia czy to Mac czy PC), jesli chodzi o obrobke rawow z Canona. problemem moze byc wyswietlacz w Mac'u ktory do profesjonalnych zastosowan sie nie nadaje.

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ciekawy artykul: http://blogs.adobe.com/jnack/2008/04...hop_lr_64.html

m.in. o tym ze Photoshop CS4 bedzie otwieral 3,75GPix plik na 4 rdzeniowej maszynie z 32GB ramu okolo 10x szybciej na Windowsie niz na Mac OS.

ale z tego co pamietam Windows'a mozna zainstalowac tez na Mac'u (i odwotnie, Mac OS na PC)?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilos Zobacz posta
    ciekawy artykul: http://blogs.adobe.com/jnack/2008/04...hop_lr_64.html

m.in. o tym ze Photoshop CS4 bedzie otwieral 3,75GPix plik na 4 rdzeniowej maszynie z 32GB ramu okolo 10x szybciej na Windowsie niz na Mac OS.

ale z tego co pamietam Windows'a mozna zainstalowac tez na Mac'u (i odwotnie, Mac OS na PC)?
    Artykuł dosyć stary. Trzeba się wykazać dużą wyobraźnią, żeby znaleźć zastosowanie dla ponad 3-gigowych obrazków. OSX na pecenie podobno technicznie jest to wykonalne, ale zupełnie nielegalne.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Artykuł dosyć stary. Trzeba się wykazać dużą wyobraźnią, żeby znaleźć zastosowanie dla ponad 3-gigowych obrazków. OSX na pecenie podobno technicznie jest to wykonalne, ale zupełnie nielegalne.
    np. 16bitowy TIFF i wydruki w duzym formacie. podalem to tylko jako ciekawostke bo wiadomo ze przy mniejszych plikach i slabszych maszynach roznica bedzie mniejsza.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów