Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: iMac 24" Core 2Duo 3,06 4GB pod Photoshopa??

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maziboss Zobacz posta
    Nie przesadzaj czlowieku...
    To nie przesada, a zaakcentowanie różnych wymagań.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Iras_PL Zobacz posta
    Mac to nie tylko hardware. Przesiadłem się z windy pół roku temu i użytkowanie komputera wkroczyło na nowy, przyjemny i bezstresowy poziom.
    Duchy? Magia? Magia Marketingu?

Nie przesadzaj czlowieku...
    Akurat o monitorach z Tomem01 dyskusji raczej nie wygrasz - polecam przegladniecie watku o wyborze lcd

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Jakość samego hardware'u + software. Nie da się porównać składaka na low-endowych gratach z przemyślaną konstrukcją, projektowaną i produkowaną wg znacznie wyższych reżimów technicznych. Choć iMac to jeden z gorszych Maców, to i tak jest to przepaść.

Akurat o monitorach z Tomem01 dyskusji raczej nie wygrasz
    :-)

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Akurat o monitorach z Tomem01 dyskusji raczej nie wygrasz - polecam przegladniecie watku o wyborze lcd
    Ło matko ale sie wystraszylem... Myslisz, że jest jedynym na tym forum i wie wszystko na temat LCD ? Mylisz sie...
    | Canon 40D | Canon 17-85mm f/4.0-5.6 IS | Canon 70-200f/4.0L | Sigma 30mm f/1.4 DC HSM | 2x PQI 8GB | fajna torba |
    | MacBook Pro 15,4" 2.2Ghz, 4GB Ram, Snow Leo i Aperture na pokładzie |
    | Za barwy odpowiada EIZO S2243|

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Myslisz, że jest jedynym na tym forum i wie wszystko na temat LCD ? Mylisz sie...
    Nie wiem wszystkiego. Co więcej, wiem bardzo mało. Jednak aby użyć nawet tyle ile wiem, potrzebne są jakieś argumenty. Jak na razie nic takiego z Pańskiej strony nie padło. Chętnie się dowiem w czym przesadzam i ustosunkuję się. Zapewniam, że jeśli tylko zdołam, bardziej merytorycznie, niż "przesadzasz".

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nie wiem wszystkiego. Co więcej, wiem bardzo mało. Jednak aby użyć nawet tyle ile wiem, potrzebne są jakieś argumenty. Jak na razie nic takiego z Pańskiej strony nie padło. Chętnie się dowiem w czym przesadzam i ustosunkuję się. Zapewniam, że jeśli tylko zdołam, bardziej merytorycznie, niż "przesadzasz".
    Nie no jezeli matryca tn+ jest lepsza od matrycy s-ips to naprawde nie ma o czym dyskutowac...
    Z jednym sie zgadzam - iMac 20" ma kiczowata matryce bo tylko 6 bitowy panel :/
    Ale 24" mimo, ze glossy daje rewelacyjne kolory.
    | Canon 40D | Canon 17-85mm f/4.0-5.6 IS | Canon 70-200f/4.0L | Sigma 30mm f/1.4 DC HSM | 2x PQI 8GB | fajna torba |
    | MacBook Pro 15,4" 2.2Ghz, 4GB Ram, Snow Leo i Aperture na pokładzie |
    | Za barwy odpowiada EIZO S2243|

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Nie no jezeli matryca tn+ jest lepsza od matrycy s-ips to naprawde nie ma o czym dyskutowac...
    Z jednym sie zgadzam - iMac 20" ma kiczowata matryce bo tylko 6 bitowy panel :/
    Ale 24" mimo, ze glossy daje rewelacyjne kolory.
    iMac 20" ma TN. O "zaletach" nie ma chyba po co dyskutować. iMac 24" ma wyświetlacze czterech linii (w tym S-IPS), trzech różnych dostawców, ze sterowaniem 8 bitowym. Proste domowe Eizo ma wyświetlacze (S-PVA) jednej linii, specjalnie produkowanych do Eizo, z 10 bitowym kolorem.

PS. S-IPS jest w ACD, ale to wcale nie zaleta.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 14-08-2008 o 14:40

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jakość samego hardware'u + software. Nie da się porównać składaka na low-endowych gratach z przemyślaną konstrukcją, projektowaną i produkowaną wg znacznie wyższych reżimów technicznych.
    Jesli chodzi o monitory to sie nie odzywam - ale jesli chodzi o inny hadware to:

Graty - pomijajac plyte glowna - sa dokladnie te same co w macu i ciezko je nazwac low-endowymi. Konstrukcja takze jest uniwersalna i sprawdzona od kilkunastu lat - smiem wrecz twierdzic ze w dobrej klasy obudowie bedzie to wszystko dzialac w sporo nizszych niz w maku temperaturach. A hasla typu wyzsze rezimy techniczne to marketingowy mit - procz ladnie wygladajacego sloganu nie przeklada sie to w najmniejszym stopniu na wydajnosc czy zywotnosc - podzespoly wychodza zreszta pewnie z tej samej fabryki co sprzet do pc. Zreszta slyszales kiedys o firmie ktora montuje identyczne komputery co apple i sprzedaje je z leopardem za polowe ceny? Wlasnie sie procesuja

Rozumiem ze apple jest ladne, kompaktowe, terndi i z user-friendly leopardem ale jesli dla kogos priorytetem jest wydajnosc to taki mak jest calkowicie nieoplacalny. Za 6000zl(wprawdzie bez monitora) mozna zlozyc potwora z 16gb ramu i quadem - a dobrze wykastrowany windows wydajnoscia wcale nie odstaje od makosa na porownywalnych configach.

Tak btw przy ipodach jest dokladnie ta sama sytuacja - odtwarzacz muzyczny mily dla oka, modny i mocno chwalony a polska firma vedia robi sporo tansze odtwarzacze ktore jakoscia dzwieku doslownie niszcza ipody. Magia marki i wyglad - nic wiecej
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 14-08-2008 o 14:48

Domyślnie

Opiszę to kilkoma prostymi przykładami. Chcę zapisać fragment tekstu ze strony www - zaznaczam go i przeciągam na biurko lub do folderu. Zdjęcia i linki można zapisywać w ten sam sposób. Chcę wysłać zdjęcie na imageshack - chwytam je i przeciągam na ikonkę image uploadera w dashboardzie, a po kilku sekundach link mam w schowku (wystarczy cmd+v). Chcąc otworzyć praktycznie cokolwiek w czymkolwiek chwytam i przeciągam. Na Windowsie, żeby zrobić to samo, musiałbym się o wiele bardziej naklikać. Do tego automator, czynności katalogów, czy jak narazie całkowita niezawodność w moim przypadku. Do windy nie wrócę, choćbym miał przez to siedzieć na o wiele słabszym sprzęcie.

PS: O Expose i Spaces zapomniałem
    Ostatnio edytowane przez Iras_PL ; 14-08-2008 o 15:12

Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Graty - pomijajac plyte glowna - sa dokladnie te same co w macu i ciezko je nazwac low-endowymi.
    Ano właśnie. Proszę nie mylić konstrukcji i elementów wyposażenia. Wspólne mogą być tylko procesor i dysk. Rozwiązania układowe reszty są różne. Płytę, moduł pamięci można o oparciu o te same scalaki zaprojektować i wykonać na dziesiątki sposobów. Nie elektronikowi jest to jedna chwała, więc ciężko dyskutować.

A hasla typu wyzsze rezimy techniczne to marketingowy mit - procz ladnie wygladajacego sloganu nie przeklada sie to w najmniejszym stopniu na wydajnosc czy zywotnosc - podzespoly wychodza zreszta pewnie z tej samej fabryki co sprzet do pc.
    Przekłada się przekłada. I to bardzo. 15 letni sprzęt makówkowy, czy nawet inny firmowy, z tzw "lepszej półki" nadal może działać. Składaki w takim wieku najczęściej już nie istnieją. A że są robione w tej samej fabryce? Racja. Z tej samej chińskiej fabryki wychodzą też buty wyczynowe i tenisówki po 10 zł.

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów