Zobacz wyniki ankiety: Proszę oceń przydatność tego wątku.

Głosujących
22. Nie możesz głosować w tej sondzie
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 105

Wątek: Profesjonalne studio/atelier step by step

Widok wątkowy

Bywalec

Domyślnie

stary przy takich zasobach potrzebujesz przede wszystkim transferu bo to raczej on stanie się szybko piętą achillesową serwera
    dwaj giganci: home.pl, nazwa.pl
    do takich potrzeb być może niezbędny stanie się serwer dedykowany (w zależności jak bardzo będziesz zajeżdżał serwer wirtualny - prędzej czy później dostaniesz kopa) - dobrą ofertę ma firma ovh.pl - ale tu trzeba już coś wiedzieć o zarządzaniu serwerem lub mieć kogoś w rodzaju administratora którego będziesz opłacał
    BTW; ciekawy poruszyłeś problem, ale trochę w prowokacyjny sposób, sam stoję przed potrzebą zorganizowania sobie studia; bądź wynajem na godziny, bądź własnego, ja już trochę fotografuję na stole bezcieniowym z lampami studyjnymi więc mniej więcej wiem czego chcę w kwestii sprzętu, jednak nie mam zupełnie doświadczenia z dużym, profesjonalnym studiem
    zastanawiałem się nad jakimiś warsztatami, kursami - ot tak żeby obyć się trochę - mnóstwo tego znajdziesz przez sieć
    druga sprawa: wynajem na godziny: nie wiem jak właściciele takiego studia patrzyliby na żółtodzioba? czy chcieliby aby uczył się na ich sprzęcie? - tego nie wiem, ale boję się trochę takiej konfrontacji - może to głupie ale mam jakąś blokadę przed podjęciem pierwszej rozmowy
    pomyśl o tym
    jest również sporo fajnych filmów na youtube - można podpatrzeć na czym i jak pracują inni
    wiem ze najlepiej byłoby zorganizować sobie własne studio i tam praktykować pozyskaną w ten czy inny sposób wiedzę, ale to kosztuje bo w dużej mierze uczymy się wtedy na własnych błędach
    cennym doświadczeniem będzie wizyta na targach foto - mnie foto video w Łodzi wiele rozjaśniło - wystawiają się dystrybutorzy/producenci sprzętu oświetleniowego i wyposażenia studia, można pogadać i obejrzeć sprzęt na żywo, zabrać parę katalogów i w domu przemyśleć sprawę na spokojnie
    w stolicy działa firma medikon która jest przedstawicielem firmy Fomei - wiem że mają studio demonstracyjne w Warszawie - nic nie stoi na przeszkodzie aby wybrać się tam, porozmawiać, popatrzeć, popróbować ... - nawet jeśli miałbyś kupić sprzęt innego producenta
    Ostatnio edytowane przez tomekde ; 19-08-2008 o 21:19
    pozdrawiam
    Tomek

Uprawnienia umieszczania postów