niektóre firmy w tym np. fomei ma w swojej ofercie adaptery do elinchroma na swoje modyfikatory- co nie zmienia faktu że dostępność w bowensie jest największa i najtańsza - ale to tylko tak gwoli ścisłości
niektóre firmy w tym np. fomei ma w swojej ofercie adaptery do elinchroma na swoje modyfikatory- co nie zmienia faktu że dostępność w bowensie jest największa i najtańsza - ale to tylko tak gwoli ścisłości
pozdrawiam
Tomek
Człowieku Sun-Box to lampy naszej produkcji, serwis i pełna obsługa, a i ważna rzecz - ciężko je zarżnąć :-D:-D
C 5D, a100, trochę słoików , trochę lampionów, studio, stylistka ....
Znalazłem właśnie sklep internetowy z Anglii www.karlu.com, ceny na zestawy Bowensa mają rewelacyjne, szczegolnie przy płatności w funtach
np. zestaw bowens o którym pisałem wcześniej - w Polsce po rabacie 5000 zł, a tam http://www.karlu.com/product_info.ph...oducts_id=8772 738,92 funtów x 5,2911 = 3909 zł + ok 200 zł wysyłka - 9 stów w portfelu
Jeszcze większa oszczędność na godnym uwagi zestawie z Travel Packiem
http://www.karlu.com/product_info.ph...oducts_id=8773
1047,22 funtów x 5,2911 = 5540 + wysyłka 200 a u Nas po rabacie 7186 - oszczędność 1446!! - chyba się skuszę na jeden taki, będe mógł robić ciekawie oświetlone plenery
Zaczynam się zastanawiać nad taką opcją... Kupował ktoś z Was coś z Anglii?? a może nawet z tego sklepu??
Przepraszam Szefietylko ten wątek czyta niewiele osób dlatego pomyślałem, że warto, żeby dotarli do niego inni...
A co do sklepu to znalazłem ich na angielskim ebayu: 5091 komantarzy w tym 100% pozytywnych, może naprawde warto u nich kupić to...??
Kumpel z Anglii dzwonił tam w celu potwierdzenia dostępności, nie mają na stanie ale sprowadzają do 3 dni.
Ostatnio edytowane przez VirusTI ; 04-03-2009 o 12:51
Spokojnie, nie musi być tak ostro. To że słyniesz z ostrych wypowiedzi, wcale nie znaczy, że zawsze musisz je uskuteczniac. Przeprosiłem, wytłumaczyłem i to chyba powinno wystaczyć...
Tak na marginesie wątek odwiedziło 4870 osób (do teraz), tak więc nie jest to niewiele osóbA nawet sporo...
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")
Przemek, ja się podpiąłem pod ten temat pare dni temu, a wątek jako wątek ma już ponad pół roku i od sierpnia nic się w nim nie działo... zresztą... czy to ważne??
Ostatnio edytowane przez VirusTI ; 04-03-2009 o 16:34
Moje zdanie jest takie, jeśli chcesz kupić sprzet na lata, do pracy i decydujesz sie na studio systemowe, nie kupuj chńszczyzny. Jeżeli potrzebujesz dobrej rady:
http://www.hensel.pl/kontakt.html
zadzwoń do Piotrka, doradzi kompleksowo. Najpoważniejsza wadą chińszczyzny jest to, że nie można z tym wyjść poza studio, nawet fomei ma do d... "generatory". Jeżeli ktoś pracował na sprzęcie profi to wie, że nawet bowens i hanshel nie jest supermarką ale ma oczywiste zalety, które wskazują to a nie inne rozwiązanie. Naprawdę szczerze polecam Ci rozmowę z Piotrem dokładnie wytłumaczy co zyskasz kupując droższego producenta i wtedy zdecydujesz. Możesz zaoszczędzić na statywach moim zdaniem czy parasolce ale lampy powinieneś kupić w dobrym systemie.
-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^-^
5D MK II, 70-200/2.8 IS USM, EF 24-70, 12-24 Sigma, 50/1.4, 580 + 430 EX i pocketwizzard Sigma i kilka drobiazgów![]()
![]()