Zobacz wyniki ankiety: Proszę oceń przydatność tego wątku.

Głosujących
22. Nie możesz głosować w tej sondzie
Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 105

Wątek: Profesjonalne studio/atelier step by step

Mieszany widok

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice/Pyskowice

Domyślnie

Właśnie chodzi o to, że ja jednak na tym studiu chce zarabiać pieniążki (inaczej nie inwestowałbym w nie tyle kasy), wiadomo, że nie na początku, ale za rok, może dwa....

@MM-architekci - piszesz, że miałeś Quantuum jakiś czas, czyli zakładam, że już ich nie masz, czyli zmieniłeś na inne-lepsze (wątpie, że na gorsze), jakiś musiał być tego powód. Ja należe do tego typu ludzi, że jak już coś kupuję to staram się kupić coś co będzie na lata, a nie stopniowo kupować gorsze, potem lepsze, ...najlepsze i za każdym razem tracić na odsprzedaży - uważam, że nie tędy droga chyba, skoro chce się związać z tym fachem na dłużej....

Domyślnie

Właśnie dlatego, że chcesz zarabiać za rok dwa, to na początek spokojnie wystarczy inwestycja 2500zł w dobrej jakości chińskie lampki (a niektóre są naprawdę solidne). Jak już pouczysz się, ocenisz swoje potrzeby, łatwiej i pewniej wydasz konkretniejszą kasę na lampy, a te co masz odsprzedasz (albo i będą dalej służyły razem z nowymi
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice/Pyskowice

Domyślnie

A co powiecie o ofercie ze strony http://www.milso.a.net.pl/ o treści: Takiej promocji jeszcze nie było!!

W związku z uruchomieniem nowego serwisu internetowego firmy MILSO, pragniemy zaproponować Państwu niepowtarzalną ofertę na zakup rozbudowanego zestawu lamp FX 400Ws w niesamowitej cenie: 3674zł.

Liczba zestawów promocyjnych ograniczona!!

??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VirusTI Zobacz posta
    A co powiecie o ofercie ze strony http://www.milso.a.net.pl/ o treści: Takiej promocji jeszcze nie było!!

W związku z uruchomieniem nowego serwisu internetowego firmy MILSO, pragniemy zaproponować Państwu niepowtarzalną ofertę na zakup rozbudowanego zestawu lamp FX 400Ws w niesamowitej cenie: 3674zł.

Liczba zestawów promocyjnych ograniczona!!

??
    To jakieś kpiny, ani jednego opisu nie mają do żadnej lampy i zestawu, że o zdjęciach nie wspomnę. Jak dla mnie trochę niepoważna firma.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Sprzedalem bo nie uzywalem i wolalem kupic szkielko , wiec nie zaluje , a nie ze byly zle , wrecz przeciwnie , i jestem takiego samego zdania jak Przemek.

Na tym sprzecie bedzie mozna pracowac komercyjnie , bardziej ograniczy cie samo pomieszczenie niz te lampy.

Brak info o produkcje , jak dla mnie zestaw w ktorym nie wiadomo co jest , moze i lampa dobra , ale wolal bym sobie calosc samemu kompletowac.
    no comment...

Coś już napisał Awatar HooMaR

Domyślnie

Panowie stoję przed podobnym dylematem co Virus, lada moment będę budował swoje studio. Mam do dyspozycji pomieszczenie o wymiarach 7,4 metra długości i 3,3 metra szerokości, wysokość ok. 4 metry tak więc tu nieco zyskuje. Co myślicie o tej szerokości? Wiem, że momentami może mi zabraknąć miejsca, ale chyba długością i wysokością mogę nieco nadrobić? Planuje sufitowy system zawieszania lamp firmy Quantuum, w porównaniu do Fomei, czy Manfrotto jest 3 razy tańszy. Do tego 3 lampy Bowens Esprit Digital 500WS + akcesoria firmy Quantuum (dish, softboxy, gridy, boom itd.), które są dużo tańsze. I tu pytanie, czy ktoś współpracował na Bowensach z akcesoriami Quantuum? Do doświetlenia mam swoje wcześniej zakupione 2xCY100MR, czyli razem zestaw składa się z 5 lamp, myślę że mocy na początek wystarczy. Zastanawiam się nad systemem zawieszania teł? Ma ktoś jakieś propozycje, co najlepiej wybrać? Przeglądałem tasiemca na Mirandzie, którego ktoś tu zapodał i byłoby fajnie, gdybyście i w tym wątku zamieszczali zdjęcia swoich pomieszczeń. Ja oczywiście po remoncie i oddaniu na gotowo, zamieszczę również swój backstage.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice/Pyskowice

Domyślnie

Wiesz oni są akurat oficjalnym dystrybutorem Elinchroma na Polskę i wielu innych firm, więc raczej poważna firma. Mają, mają wystarczy poszukać: http://www.milso.a.net.pl/inc_milso/...X-BX%20Set.pdf
    20649 STYLE FX 400 / FX 400
    (2 lampy pilotujące, 2 kable zasilające, 1 kabel synchro 5m)
    1 x 26143 Reflektor 16 cm,
    2 x 26124 Klosz ochronny,
    1 x 26127 Softbox 66x66 cm,
    1 x 26305 Deflektor transparentny,
    1 x 72403 Płyta DVD Portrait,
    1 x 33197 Torba Softbag na 2 lampy

i tutaj nie wiem czy dodają statywy i parasolki tak jak w październikowej promocji...., która wyglądała następująco:
    http://milso.com.pl/images/eli_promo.html

Jakby to było to warto się zdecydować chyba bo to już producent z górnej półki.

Bywalec

Domyślnie

HooMaR - z tą szerokością faktycznie będzie ciężko - wiem bo sam coś podobnego przerabiałem i w końcu znalazłem większy (szerszy bo 5,7m lokal), weź pod uwagę że duże tła mają szerokość w okolicach 3m - do tego trzeba dodać system zawieszania no i lampy - pewnie nie jest niewykonalne ale uciążliwe
    z systemu zawieszania najtańszy jest chyba fomei - warto się nim zainteresować - do mnie właśnie jedzie - będę miał go jutro jak chcesz mogę się podzielić opinią - ale do tej pory nie zawiodłem się na tej firmie
    (pomijam rozwiązania na jedno tło czyli rozpórka na statywach bo w tym przypadku można kupić tanio np. w funsports)
    akcesoria teoretycznie powinny pasować - w końcu są w tym systemie - nie wiem ile kosztują "markowe" softy - ja posiadam trochę modyfikatorów quantuuma i funsport i w tym akurat przypadku zupełnie nie widzę potrzeby dopłacania do marki
    pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Czyli to zestawy i lampy Elinchroma Firma solidna, ale musisz się liczyć ze sporymi wydatkami na modyfikatory światła, niestety jest się skazanym chyba tylko oryginalne Elinchroma, a te kosztują słono... Na dzień dobry ograniczasz w tym momencie swoje możliwości oświetleniowe, albo dokładasz duuużo więcej kasy by zaspokoić potrzeby na sprzęt z górnej półki...
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice/Pyskowice

Domyślnie

Przemek i to chyba największy minus tego rozwiązania, jak zamienniki to głównie do Elfo i Bowensa - tego jest multum.

Strona 7 z 11 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów