Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Canon 10-22 czy 400 f/5.6

Mieszany widok

awakening
    Guest

Domyślnie Canon 10-22 czy 400 f/5.6

Witam.

Jako, że temat wątku może wydawać się trochę kontrowersyjny, już tłumaczę o co chodzi. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem dokupienia jakiegoś szkła do swojej stajni, do tej pory fotografowałem głównie scenerie, więc w pierwszej kolejności pomyślałem nad ultra szerokim kątem (body 350D). Jednak po dłuższym zastanowieniu się, doszedłem do wniosku, że dobre scenerie są w Polsce rzadkością, a ptaków u nas nie brakuję i tak zrodził się pomysł na zakup Canona 400mm f/5.6 USM. Dodatkowo stwierdziłem, że fotografowanie widoczków nie do końca mnie satysfakcjonuję, a takie fotografie wydają mi się co raz bardziej kiczowate. Co o tym wszystkim sądzicie? Porzucić widoczki na rzecz ptaszków, czy dalej rozwijać się w tej pierwszej dziedzinie?

Moje fotografie można obejrzeć tutaj: http://awakening.digart.pl/digarty

Zapraszam do dyskusji i pozdrawiam

Uzależniony

Domyślnie

Kup 10-22, będzie do widoczków, a zawsze możesz się wybrać do zoo na strusie
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A może 85/1,8 i portrety?

Uzależniony

Domyślnie

No jeszcze jest lepsza alternatywa, skoro w Polsce jest mało ciekawych widoczków,a przynajmniej mniej niż ptaków, to polecam takie cudo:
    http://www.allegro.pl/item409796090_...klep_wawa.html
    robactwa Ci na pewno nie zabraknie
    6D + 35L + 85f/1.8 + 24-105L

Domyślnie

wątek trochę brzydko pachnie...

czy mamy za Ciebie zdecydować w jakim kierunku fotograficznym masz się rozwijać?
    na to pytanie musisz sam sobie odpowiedzieć i nie kupowac żadnego szkła do czasu uzyskania odpowiedzi

poza tym 10-22 to zacne szkło - miałem i zrobiłem nim 'pół tunezji'; długasa nie miałem ani nie macałałem wiec sie nie wypowiem
    ostatnio macałem 500 f4 is :-) to jest dopiero armata
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Bywalec Awatar Ciosna
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Musisz sam sobie odpowiedzieć na pytanie: Jaki typ fotografii bardziej Mnie interesuje . I jeśli nie masz odpowiedzi, to warto poczekać. Z upływem czasu, przybywania zdjęć, odpowiedź sama wypłynie

Nie wiem dlaczego, ale czytając ten wątek od razu przypomniał mi się cytat z książki NG: "Kupuj te obiektywy, które Ci są potrzebne, a nie te na które Cię stać"
    Blog rowerowo-wyprawowy :wink:

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

teleobiektyw ~400mm całkiem nieźle nadaje się do robienia zdjęć krajobrazu.

awakening
    Guest

Domyślnie

No niestety ciężko posmakować kilku rodzajów fotografii nie posiadając odpowiedniej szklarni

Uzależniony Awatar Viracocha
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Przecież sam odpowiedziałeś sobie na to pytanie w pierwszym wątku. Jeśli jeszcze nie wiesz, to podpowiem, że chcesz kupić EF 400/5,6, więc nie ma dylematu.

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie

Rzuć monetą:-)
    Biegam, bo lubię

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów