Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: Rozkalibowujące się body z powodu szkieł nie Canonowych?

Mieszany widok

sky
    Guest

Domyślnie

Mój Tamron jest z dystrybucji niemieckiej, z tego co mi powiedział sprzedawca to do kalibracji wysyła sprzęt do niemiec, bede tez chyba musiał do obiektywu dołączyć body i tu pojawia się moja obawa, czy czegos nie przestawią z koleji w korpusie ?

Bywalec
    Miasto
    Sopot

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GhostRider Zobacz posta
    Robiłeś tak? Bo ja mam FF na każdym obiektywie i wydaje się mi, że nie jest to wina obiektywów - bo dziwne by to było. Wysyłać samo body?
    Nie, nie robiłem. Nie miałem, jak dotąd, problemów z AF w body i obiektywach.

IMHO jeżeli w każdym masz taki sam FF, to body do regulacji.

Cytat Zamieszczone przez sky Zobacz posta
    Mój Tamron jest z dystrybucji niemieckiej, z tego co mi powiedział sprzedawca to do kalibracji wysyła sprzęt do niemiec, bede tez chyba musiał do obiektywu dołączyć body i tu pojawia się moja obawa, czy czegos nie przestawią z koleji w korpusie ?
    Oczywiście nie dam sobie nic za to obciąć , ale serwis Tamrona nie ma możliwości ingerencji w body (nie ma narzędzi). Powinien za to mieć możliwość wyregulowania obiektywu do danego body.

Polski serwis Sigmy tak robi. Wysyłasz szkiełko i body, i po 2 tygodniach sprzęt wraca (z wyregulowanym obiektywem).

Uprawnienia umieszczania postów