Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 58

Wątek: Rozkalibowujące się body z powodu szkieł nie Canonowych?

Coś już napisał Awatar Ibanezq
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Rozkalibowujące się body z powodu szkieł nie Canonowych?

Dzwoniłem dzisiaj na Żytnia i trochę gadałem o moim problemie z AF przy słabym świetle w 400d.
    Koleś mi powiedział, że używając nie Canonowe szkła mogę rozkalibrować sobie body? Prawda to jest? Bo dla mnie to jest trochę podejrzane i bez sensu.

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

OO, to może body ma wbudowany system 'auto kalibrujący się' :-)

Według mnie ściemniał, wiadomo - $$ dla Canona.
    Pozdrawiam,
    Michał

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

niezle to jest... najpierw Sigma Polska rzuca glodnymi kawalkami o lewych partiach obiektywow, teraz Canon straszy rozkalibrowywaniem...

za kilka tygodni ktos doniesie, ze w Nikonach nie mozna stosowac nieoryginalnych akumulatorow, bo duch cioci zacznie po nocy nawiedzac...

ech...
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar RNz
    Miasto
    Chrzanów, Katowice

Domyślnie

ściema i tyle
    ... PhotoAnarchist ...
    nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Używałem różnych szkieł(nie-canonowskich) z 30D przez prawie 2 lata i nie widzę różnicy w pracy AF.
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Świętochłowice

Domyślnie

IMHO to kalibruje się obiektywy do body, a nie na odwrót. Tak "na chłopski rozum", jeżeli kalibracja dotyczyła by body to implikowało by to konieczność "trzymania" bazy danych wszystkich obiektywów (i ustawień dla nich) w pamięci body a to mimo, że wykonalne, to raczej mało sensowne (opłacalne?) by było. Więc raczej ściema.
    www.kradziej.pl - zabezpiecz sprzęt przed kradzieżą

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ibanezq Zobacz posta
    Dzwoniłem dzisiaj na Żytnia i trochę gadałem o moim problemie z AF przy słabym świetle w 400d.
    Koleś mi powiedział, że używając nie Canonowe szkła mogę rozkalibrować sobie body? Prawda to jest? Bo dla mnie to jest trochę podejrzane i bez sensu.
    Nie dzwoń, pojedź i poproś by powiedział Ci to w twarz. I jak powie to mu się w zamian w twarz roześmij szczerze a bezczelnie. Równie bezczelnie jak jego ściema.
    A potem poproś o kierownika i wystosuj skargę "pracownicy tego serwisu traktują klientów jak idiotów" .

Początki nałogu Awatar stratus
    Miasto
    Warszawa/Ochota czasem Hajnówka:)))

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    pracownicy tego serwisu traktują klientów jak idiotów" .
    Niestety to prawda - serwis ten w momencie kiedy coś nie jest Canonowskie to dostaje pomroczności jasnej. Prosiłem o pewniejsze umocowanie matówki od Andee`ego bo troszkę mi sie ruszała, a sam nie mam rąk do tego to skoro to nie oryginalna to nie dadzą rady tego zrobić.
    Wiadomo że mogła być troszkę niedopasowana ale przecież dla serwisu nawet pomoc chałupnicza to chyba nie problem.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stratus Zobacz posta
    Wiadomo że mogła być troszkę niedopasowana ale przecież dla serwisu nawet pomoc chałupnicza to chyba nie problem.
    A nie uważasz że to twórca matówki powinien się bardziej przyłożyć i lepiej ją dopasować?
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Bywalec Awatar jaceksw
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Nie dzwoń, pojedź i poproś by powiedział Ci to w twarz. I jak powie to mu się w zamian w twarz roześmij szczerze a bezczelnie. Równie bezczelnie jak jego ściema.
    A potem poproś o kierownika i wystosuj skargę "pracownicy tego serwisu traktują klientów jak idiotów" .
    I jak będziesz to zapytaj jeszcze jakich kart używać żeby się nie rozkalibrowało.

J.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów