Dzwoniłem dzisiaj na Żytnia i trochę gadałem o moim problemie z AF przy słabym świetle w 400d.
Koleś mi powiedział, że używając nie Canonowe szkła mogę rozkalibrować sobie body? Prawda to jest? Bo dla mnie to jest trochę podejrzane i bez sensu.
Dzwoniłem dzisiaj na Żytnia i trochę gadałem o moim problemie z AF przy słabym świetle w 400d.
Koleś mi powiedział, że używając nie Canonowe szkła mogę rozkalibrować sobie body? Prawda to jest? Bo dla mnie to jest trochę podejrzane i bez sensu.
OO, to może body ma wbudowany system 'auto kalibrujący się' :-)
Według mnie ściemniał, wiadomo - $$ dla Canona.
Pozdrawiam,
Michał
niezle to jest... najpierw Sigma Polska rzuca glodnymi kawalkami o lewych partiach obiektywow, teraz Canon straszy rozkalibrowywaniem...
za kilka tygodni ktos doniesie, ze w Nikonach nie mozna stosowac nieoryginalnych akumulatorow, bo duch cioci zacznie po nocy nawiedzac...
ech...
ściema i tyle
... PhotoAnarchist ...
nie jestem żadnym mądralą... mondralom tym bardziej!
Używałem różnych szkieł(nie-canonowskich) z 30D przez prawie 2 lata i nie widzę różnicy w pracy AF.
7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
http://piotrplyszewski.pl/
IMHO to kalibruje się obiektywy do body, a nie na odwrót. Tak "na chłopski rozum", jeżeli kalibracja dotyczyła by body to implikowało by to konieczność "trzymania" bazy danych wszystkich obiektywów (i ustawień dla nich) w pamięci body a to mimo, że wykonalne, to raczej mało sensowne (opłacalne?) by było. Więc raczej ściema.
www.kradziej.pl - zabezpiecz sprzęt przed kradzieżą
Niestety to prawda - serwis ten w momencie kiedy coś nie jest Canonowskie to dostaje pomroczności jasnej. Prosiłem o pewniejsze umocowanie matówki od Andee`ego bo troszkę mi sie ruszała, a sam nie mam rąk do tego to skoro to nie oryginalna to nie dadzą rady tego zrobić.
Wiadomo że mogła być troszkę niedopasowana ale przecież dla serwisu nawet pomoc chałupnicza to chyba nie problem.