nie martw sie wszyscy tak maja :-)Zamieszczone przez woman
Ja korzystam z Digital Photo Professional Canona albo PS2 zalezy czy jestem w domu czy w pracy, podobno PS2 jest lepszy.1. Cz korzystać z oprogramowania dołączonego do aparatu. Chodzi mi głównie o konwesę plików RAW do jakiś bardziej standardowych. ?
jesli chcesz dalej obrabiac np w PS to najlepiej do tiff i to 16 bit jesli nie chcesz juz obrabiac to jpg2. Do jakiego formatu najlepiej je konwertować: do TIFF czy JPEG?
najlepjej jest jak ma 300 dpi ale wielu to potwierdzi i przy 240 dpi tez jest niezle, jesli wieksze wydruki np 70x100 (nie odbitki) to i tak wiadomo ze oglada sie je z wiekszej odleglosci wiec podobno nawet 72 dpi wystarcza ale generalnie im wiecej dpi (do 300 wiecej nie ma sensu) tym lepiej3. Dojakiej rozdzielczości (dpi)? (eby je możnabyło np. wywołać)
tak poprostu jest, paluszki podobno nie starczaja na zbyt dlugo pozostaje dokupic dodatkowe akku moga byc oryg. albo w cenie oryg. ze 4 podrobki ktore niejednokrotnie sa lepsze (wieksza pojemnosc)6. bardzo szybko wyładowuja mi się batery pack na baterie paluszki