Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: 5d vs 40d

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gaidin Zobacz posta

Możesz rozwinąć temat? czytałem instrukcję i nie znalazłem tam informacji "full auto" da ci inne parametry zdjęcia niż te same ustawienia na M.
    *wzdech*
    Przy programie zielonym, aparat przy słabym świetle, podniesie standardowo lampę i ustawia czas na naświetlenie lampą pierwszego planu.
    W AV liczy tylko światło zastane.
    W M przy 1/100s i 2.8 też liczy światło zastane i wychodzi mu tego światła za mało.
    Sorry, to są podstawy.
    Tutaj mogę się mylić - ale wydawało mi się, że jednak XXd/Xd jest szczelniejsze i lepiej wykonane body niż 400D.
    Masz rację - wydawało Ci się.
    Po części tak, i chyba wychodzi że tylko to jest powodem - bo zapewne zaraz się dowiem, że jestem **** a nie fotografem [tak to autoironia].
    Niestety - jesteś ****, nie fotograf (pod względem merytorycznym, nie mam pojęcia jakie zdjęcia robisz).
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Domyślnie

[QUOTE=sal;510835]*wzdech*
    Przy programie zielonym, aparat przy słabym świetle, podniesie standardowo lampę i ustawia czas na naświetlenie lampą pierwszego planu.
    W AV liczy tylko światło zastane.
    W M przy 1/100s i 2.8 też liczy światło zastane i wychodzi mu tego światła za mało.
    Sorry, to są podstawy.[/quuote]
    Rzeczywiście - mea culpa. Zapomniałem o podstawie (pewnie z tego względu że zdjęcia robiłem z lampą - co i tak niczego nie zmienia).
    Bije się w pierś i proszę o wybaczenie.

Cytat Zamieszczone przez sal
    Niestety - jesteś ****, nie fotograf (pod względem merytorycznym, nie mam pojęcia jakie zdjęcia robisz).
    Widziałeś swojego czasu na #mordplik....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ponieważ swoje baty już oberwałem za brak wiedzy to jednak chciałbym wrócić do głownego tematu - co polecacie ;)

Rozumiem, że poza ergonomią użytkową jedyne różnice to 40d lepsze AF, a 5d wizjer i jakość zdjęć.
    Ostatnio edytowane przez gaidin ; 11-08-2008 o 09:45 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Rzeczywiście - mea culpa. Zapomniałem o podstawie (pewnie z tego względu że zdjęcia robiłem z lampą - co i tak niczego nie zmienia).
    Bije się w pierś i proszę o wybaczenie.
    To teraz na klęczkach do Częstochowy :-)
    Cytat Zamieszczone przez gaidin
    Ponieważ swoje baty już oberwałem za brak wiedzy to jednak chciałbym wrócić do głownego tematu - co polecacie
    Może jednak jakiś obiektyw? :-)
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wysokie szumy (często muszę robić zdjęcia na dużym ISO - już przy 400 mi przeszkadzają.
    Masz coś z oczami, że widzisz szum przy ISO 400 Może jakieś nowe okulary albo coś??? Albo przestań oglądać zdjęcie na 1000% na monitorze
    I am FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    To teraz na klęczkach do Częstochowy :-)

Może jednak jakiś obiektyw? :-)
    Nie lepiej fotografa? :)

Dobra - koniec samobiczowania bo będzie że jestem męczennikiem ;)

Przeczytałem wiele wątków o wyższoście/niższości body więc jedyne co mi pozostało to sobie wymacać....

Poproszę o wyrzucenie całego wątku ;)

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów