Witam. Próbowałem trochę swoich sił w portrecie. Jak wyszło, sami zobaczcie i oceńcie...
Witam. Próbowałem trochę swoich sił w portrecie. Jak wyszło, sami zobaczcie i oceńcie...
Ostatnio edytowane przez dr11 ; 25-11-2009 o 16:02
Jak dla mnie bomba, zdecydowanie 1,2 no i 6, 4 też może być ale nie bardzo leży mi 3.
Jakie szkiełko i jakie body?
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez Kabu ; 10-08-2008 o 23:11
1-4 fajne miękkie portrety...piękna kolorystyka.... 5 i 6 jakoś mi nie leżą:
5. chyba zniekształcone trochę...za blisko modelki stałeś?
6. "perspektywicznie" się nie zgadzam))
w bonusie nie dodawałbym winiety... ogólnie fajne są
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Dzieki za komentarze. Sprzet: 5D + 24L, 50 1.4, 85 1.8. Wide open.
Adso, Ty to masz okoAle jak mozna nie skusic sie na podejscie blizej do takiej modelki
Serio, zgadzam sie, przyzwyczajenie z cropa - tam 50 inaczej obrazowala. Tutaj wyszlo za bardzo znieksztalcone. Zalozylem 50 bo mi swiatla zaczelo brakowac.
Ta 6 to bardziej tak dla zabawy. Wiem, ze perspektywa mocno niestandardowa ale taki eksperyment a wyszlo calkiem calusne zdjecie
Bonus przekombinowalem...
.
Gdyby najpierw była 7ka, a potem 6tka tylko z ręką uniesioną do góry, to by się w serii komponowało i tłumaczyło perspektywę.
Bardzo ładne, takie.... miętowe
Najładniejsze 2 - mgiełkowe rozmycia tworzą ładny klimat. Niemniej to czarne coś godzące w brzuch (drzewko w nieostrości) oraz kawałek poręczy - wolałabym wyplamkować, ściągają uwagę i stanowią za mocny akcent w tych delikatnych mgiełkach.
za bardzo poPSules... za duzy blur, choc modelka urodziwa ;]
Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/
Zdjęcia ładne, tylko ta 6 jakoś tu nie pasuje.
ogólnie to tak modeleczka ładna ale:
fot 1 troszkę poza nienaturalna bardziej swobodnie powinna być bo się wygieła jakoś tak mocno..
fot 2 bez zastrzeżeń
fot 3 niepodoba mi sie taki profil.. niewygląda dobrze taK.
fot 4 chyba troszke przerysowane jest tzn perspektywa ma za duża głowe chyba za blisko byłeś i za krótka ogniskowa.
fot 5 ok ale ta GO jakaś dziwna tak jak by twarz była przed foto bo reszta rozmyta mocno
fot 6 jak 4 tylko w wiekszym wydaniu:/
a bonus jest ok
Canon 1D MK III, 300D x2| BG-E1 | Tokina 12-24 f/4 SPRZEDAM | Canon: 24-70 f/2,8 L | | 28 f/1.8 | 50 f/1.4 | 85 f/1.8 | 75-300 f/4-5.6 | 420EX |
zamiennik RS-60E3 | EOS -> m42 | Revuenon 50 f/1,8 | MC 3M-5CA 8/500 | pierścionki | First Opticam PRO-6604G + inny badziewny trójnóg
www.nagor.prv.pl - FOTOblog.