Witam
W moim przypadku zdecydowałem sie na Canon EF 70-200 f/4.0 L USM. Wyboru nie żałuję. Zwłaszcza AF mi się podoba pod względem "kultury pracy". Problem tylko mam przy łapaniu ostrości w dany punkt-czasem AF się myli-złapie coś po drodze - nie mam doświadczenia z innymi obiektywami ale jakoś mi to wadzi bo czasem według mnie powinien złapać to co chce. Jeżeli chodzi o brak is to da się bez niego żyć i robić zdjęcia, czasem ręka zadrży no ale w serii któreś zdjęcie trafi mi sie nieporuszone.
Nakładam też na niego Raynoxa 250 i poluje na owady.
Przy okazji makro mam pytanie bo się nie znam i nie mam kogoś kto mi da do przetestowania obiektyw z napisem "makro":
co mi da zakup obiektywu np./Canon EF 100 f/2.8 Macro USM/ w porównaniu do zestawu który używam?
Witam. Czy moze ktos mi napisac jak to jest z tym USM w 70-300 is usm ? Kupilem uzywke (niby tylko dwa razy uzyty) i cos glosno przcuje, nie mialem wczesniej doczynienia z tym obiektywem i nie wiem jak to powinno byc, ale mam 17-85 is usm i ten naprawde jest cichy. Czy 70-300 powinien pracowac tak samo cicho jak 17-85Z gory dziekuje. Sorki ze sie tu wcinam ale nie chcialem zakladac nowego watku :-D
Mój egzemplarz również jest dość głośny, więc wydaje mi się, że to rzecz normalna.
www.plfoto.com/83612/autor.html - Moja prymitywna twórczość...
Użytkujesz 17-85 oraz 70-300 i w związku z tym napisz jak porównujesz te dwa szkła w jakości zdjęć, AF i ogólnych wrażeniach z ich użytkowania (jakie mają w stosunku do siebie plusy i minusy)Chcę zakupić jakieś tele i stąd moje pytanie. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L
Nie wiele moge powiedzieciec na temat 70-300 dletego ze mam go od niedawna i zawiele zdiec nim nie zrobilem. Jedno jest pewne, AF jest duzo lepszy w 17-85, przynajniej tak jest w moim przypadkuNie chce Cie wprowadzac w blad, ja 70-300 kupilem miedzy innymi sugerujac sie tym co znalazlem na forum plus jakies testy. http://www.optyczne.pl/52.1-Test_obi...M-Wst%EAp.html link gdzie znajdziesz test