Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: obiektyw canon 70-300mm z is czy bez?

Uzależniony Awatar ElSor
    Miasto
    Ozimek (OPO)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Tak szczerze, a propos stabilizacji. Czy jeśli utrzymuję 70-200 na długim końcu przy 1/30s, to w wersji z IS'em miałbym do tego cztery f-stop'y gratis, czy jak? Bo wychodzi, że mógłbym utrzymać zdrowo ponad sekundę...
    To w teorii wychodzi ok 1/2s a w praktyce 1/6s bo stabilizacja jednak nie daje tych 4EV a cos pomiedzy 2-3EV
    A490+SDK
    Galeria CB | Sport CB || PhotoShop jest jak cebula . . . ma warstwy

Domyślnie

Witam

W moim przypadku zdecydowałem sie na Canon EF 70-200 f/4.0 L USM. Wyboru nie żałuję. Zwłaszcza AF mi się podoba pod względem "kultury pracy". Problem tylko mam przy łapaniu ostrości w dany punkt-czasem AF się myli-złapie coś po drodze - nie mam doświadczenia z innymi obiektywami ale jakoś mi to wadzi bo czasem według mnie powinien złapać to co chce. Jeżeli chodzi o brak is to da się bez niego żyć i robić zdjęcia, czasem ręka zadrży no ale w serii któreś zdjęcie trafi mi sie nieporuszone.
    Nakładam też na niego Raynoxa 250 i poluje na owady.
    Przy okazji makro mam pytanie bo się nie znam i nie mam kogoś kto mi da do przetestowania obiektyw z napisem "makro":
    co mi da zakup obiektywu np./Canon EF 100 f/2.8 Macro USM/ w porównaniu do zestawu który używam?

Coś już napisał

Domyślnie

Witam. Czy moze ktos mi napisac jak to jest z tym USM w 70-300 is usm ? Kupilem uzywke (niby tylko dwa razy uzyty) i cos glosno przcuje, nie mialem wczesniej doczynienia z tym obiektywem i nie wiem jak to powinno byc, ale mam 17-85 is usm i ten naprawde jest cichy. Czy 70-300 powinien pracowac tak samo cicho jak 17-85 Z gory dziekuje. Sorki ze sie tu wcinam ale nie chcialem zakladac nowego watku :-D

Coś już napisał Awatar DeMarcus

Domyślnie

Mój egzemplarz również jest dość głośny, więc wydaje mi się, że to rzecz normalna.
    www.plfoto.com/83612/autor.html - Moja prymitywna twórczość...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marcin210178 Zobacz posta
    Witam. Czy moze ktos mi napisac jak to jest z tym USM w 70-300 is usm ? Kupilem uzywke (niby tylko dwa razy uzyty) i cos glosno przcuje, nie mialem wczesniej doczynienia z tym obiektywem i nie wiem jak to powinno byc, ale mam 17-85 is usm i ten naprawde jest cichy. Czy 70-300 powinien pracowac tak samo cicho jak 17-85 Z gory dziekuje. Sorki ze sie tu wcinam ale nie chcialem zakladac nowego watku :-D
    Użytkujesz 17-85 oraz 70-300 i w związku z tym napisz jak porównujesz te dwa szkła w jakości zdjęć, AF i ogólnych wrażeniach z ich użytkowania (jakie mają w stosunku do siebie plusy i minusy) Chcę zakupić jakieś tele i stąd moje pytanie. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jago Zobacz posta
    Użytkujesz 17-85 oraz 70-300 i w związku z tym napisz jak porównujesz te dwa szkła w jakości zdjęć, AF i ogólnych wrażeniach z ich użytkowania (jakie mają w stosunku do siebie plusy i minusy) Chcę zakupić jakieś tele i stąd moje pytanie. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.
    Nie wiele moge powiedzieciec na temat 70-300 dletego ze mam go od niedawna i zawiele zdiec nim nie zrobilem. Jedno jest pewne, AF jest duzo lepszy w 17-85, przynajniej tak jest w moim przypadku Nie chce Cie wprowadzac w blad, ja 70-300 kupilem miedzy innymi sugerujac sie tym co znalazlem na forum plus jakies testy. http://www.optyczne.pl/52.1-Test_obi...M-Wst%EAp.html link gdzie znajdziesz test

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów