Strona 13 z 23 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 237

Wątek: Polskie Instrukcje Do Lamp: 420ex, 430EX, 550ex, 580ex i inne

Mieszany widok

Coś już napisał Awatar arapaho
    Miasto
    Swiat

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Nie Ty jeden. Ja przerabiałem to niedawno z 580'tką. Kupiona w normalnym sklepie z polskiej dystrybucji i bez polskich papierów. Na pytanie czemu padła odpowiedź: bo Canon nie daje
    ... przeciez tam, w tych instrukcjach, nie pisza nie wiadomo jakim technicznym zargonem! Ile to sobie przetlumaczyc...? Wielki raban o nic tak naprawde...
    - .. -

Coś już napisał Awatar kristof77
    Miasto
    Budapest/W-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maku70 Zobacz posta
    To jakiś obłęd jest, wydałem blisko dwa tys. na CANON MACRO RING LITE MR-14EX i nawet świstka po polsku nie dostałem.... Gdzie dzwonić i się awanturować? Lampa jest z oddziału Canon Polska, żeby nie było
    Dziwne... Ja swoją kupiłem w Budapeszcie i żeby nie było dostałem instrukcję po angielsku, francusku, hiszpańsku, holendersku, włosku, niemiecku i w osobnej książeczce po węgiersku.

A na dolnej części opakowania lampy jest adres i telefon do Canon PL no i HU.

Może tam warto się upominać o polską instrukcję. :wink:
    Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

Do rzecznika praw konsumenta to zgłosić? Przecież to jawne łamanie prawa i traktowanie Polaków jako ludzi drugiej kategorii !

Coś już napisał
    Miasto
    3miasto

Domyślnie

O prawo, o to że angielski nie jest językiem urzędowym w tym kraju - jeszcze... O szacunek dla klienta - chcesz by Cię szanowano, to szanuj siebie sam. Niech we Francji sprzedadzą towar bez instrukcji po francusku....

cinas
    Guest

Domyślnie

arapaho a jak kupujesz samochod w salonie to sprzedawca mowi do Ciebie jak sie ustawia np. nawigację po angielsku czy moze w innym europejskim jezyku. Jakby niemiec nie dostał niemieckiej instrukcji do sprzetu poszedłby do wszystkich świetych. Tu chodzi o to ze wydajac prawie 2k PLN na cos co błyska i papieru po polsku brak jest to troche deprymujące prawda? Pozatym nie kazdy fotograf musi być "obtrzaskany" w języku angielskim niemieckim czy suahili... Dla niektórych jest to pierwszy kontakt (np. dla mnie) z takim urządzeniem i najzwyczajniej w świecie mogą czegos niewiedzieć. Pozatym canon olewa uzytkowników rządając pieniądze za instrukcje (przypomnę kosztuje 80 pln). Wysłałem maila do UOKIK i generalnie cisza niewiem moze cos sie zmieni ale narazie panstwo z tego urzędu milczą.

Początki nałogu
    Miasto
    POZNAN + 50

Domyślnie

instrukcja do Metz 58 AF-1?
    Canon EOS, Tokina, Tamron, SpeedLite, Quantuum, Yongnuo

Domyślnie

:-? wiem że może odgrzewam, ale jak to jest z tą 540ez? ma ktoś może? Bo jak ktośby miał, to ja bym ładny :grin: i poprosił bym o podesłanie
    40D + Tamron 17-50/2,8 + Sigma 70-300/4,5-5,6 + C50/1,8II + 550ex + duuuużo planów i mało pieniędzy...

studioad.pl - projektowanie stron internetowych
    serwery www bez limitów

cinas
    Guest

Domyślnie

NO to sie upamparampało. UOKiK odpisał. Według polskiego prawa instrukcja do lampy canon speedlight 580exII jest jak najbardziej poprawna i urząd ten nie widzi zadnych uchybien ze strony polskiego importera. Pani odpisała że wszystko odbywa sie legalnie instrukcja jest wiec mam przestac sie czepiac. generalnie to sam juz niewiem co mam myslec i co najgorsze myslec. Jesli ktos mialby jakis inny pomysl to piszcie ale generalnie chyb nic sie z tym nie da zrobic mimo iz instrukcja jest delikatnie mowiac beznadziejna. Coz oto polska wlasnie.

Domyślnie

prawo nakazuje/wymusza polskie instrukcje, ale nigdzie nie ma zapisu jak ma ona wyglądać(czytaj: szata graficzna,100% oryginału itp )
    - tak szeroka interpretacja doprowadza do tego że mamy instrukcję do 580-ki taka a nie inną
    i nic się nie wskóra w tym temacie.
    Bieda przeczy matematyce; gdy się ją podzieli na więcej ludzi, nie staje się mniejsza. » Gabriel Laub

Awatar marlin
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dzisiaj kupiłem lampę 580EX II w FOTOJOKER-ze. Jest firmowa instrukcja po polsku.
    Pozdrawiam
    Canon 50D, Tamron 17-50, C 55-250 IS, 580EX II

Strona 13 z 23 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów