Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 155

Wątek: Leica w natarciu ;).

Domyślnie

Z najnowszego numeru "Amateur Photographer": (moje kulawe stylistycznie tłumaczenie "na szybko")
    FOTOGRAFOWIE PORZUCAJĄ DSLR DLA M9
    "Zapotrzebowanie na Leicę M9 przewyższa dostawy, ponieważ klienci, wliczając profesjonalistów, zostawiają swoje DSLR w rozliczeniu, rzucając się na (snapped up - tak było! ) FF od Leiki już od środowej premiery.
    RG. Lewis, reklamowany jako "najstarszy sklep Leiki w Londynie" potwierdził, że pierwsza partia M9 "przyszła i zniknęła". Rzecznik sklepu powiedział: "Mieliśmy 8 sztuk... po 14 minutach już ich nie mieliśmy".
    "Dziś mógłbym sprzedać 50" powiedział dyrektor zarządzający Len Lyons, zapowiedział on także że dużo więcej M9 już jest w drodze do sklepu.
    Co prawda większość klienteli stanowią obecni fani Leiki, ale są dowody że M9 może być atrakcyjny także dla nowej grupy użytkowników.
    Lyons powiedział nam, że klienci, wliczając fotografów prasowych, chętnie zamieniająswoje wielkie i drogie DSLR ze szczytowych serii na dużo mniejszy M9, kosztujący 4850 funtów.
    " Fotografowie mają już dość targania się z wielkimi kupami (dollops) sprzętu. Właśnie przed chwilą fotograf ślubny zostawił nam w rozliczeniu dwa Canony EOS 1Ds MarkII"
    Do nowych nabywców M9 zaliczają się również osoby, które zostawiają w rozliczeniu Nikony D3. Jeden z nich powiedział, że pojawiaenie się na rynku M9 to wielka ulga dla jego żony, która była szczęśliwa, że masa sprzętu Nikona przestała zaśmiecać jej dom.
    Richard Caplan - dealer Leiki z Londyny, powiedział nam, że wstępna partia M9 została sprzedana w kilka godzin od znalezienia sie w sklepie. "Mieliśmy dużo więcej zamówień, niż wynosiła wiekość pierwszej dostawy".
    W/g Caplana, w jego sklepie większość nabywców M9 stanowili dotychczasowi posiadacze Leiki. Ale też było pośród nich wielu zawodowców, którzy poszucili dla Leiki system Nikona, gdy na rynku pokazała się M9.
    Należy podkreślić dużo lepszą organizację sprzedaży M9 - Lyons wspomina: "po premierze M8 firmie zajęło ROK dostarczenie nam pierwszych egzemplarzy".
    Ivor Cooper, dyrektor w Red Dot Cameras, również wyraża ulgę z powodu natychmiastowej dostępności M9: "To jest pierwszy raz, gdy Leica zapewniła nam towar w należytej ilości już w dniu premiery".
    Ivor powiedział też, że zamówienia na M9 są dużo większe niż na M8, jego zdaniem 98% nabywców to obecni posiadacze Leiki. "Niestety - wielu odeszło z kwitkiem".
    Jego zdaniem znakomita większość klientów to bardzo zaawansowani amatorzy oraz entuzjaści. W większości przypadków kupują tylko body. Obecny czas oczekiwania na aparat wynosi 4 tygodnie.
    No i tak to wygląda w UK...
    Pozdrawiam!
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

W artykułach sponsorowanych?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=32977972 - my (nie) mamy 3D, a oni (nie) mają R10
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez huh Zobacz posta
    80k... nie to jest za drogo, wszyscy powinni ich wyśmiać i nie kupować, zeszliby do 30 - 40k i i tak by mieli kilkukrotną przebitkę a canon z nikonem by ubiczowały swoje działy badawcze.
    A ileż jest tych wszystkich? Dla tych którzy poważnie rozważają zakup tego sprzętu ta cena nie jest problemem. To jest nawet pewna zaleta, że "każdego" nie będzie stać.

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    No i tak to wygląda w UK...
    Pozdrawiam!
    Tak to wygląda w gazecie 8).

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta

http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=32977972 - my (nie) mamy 3D, a oni (nie) mają R10
    Raczej 99% fake - Reichmann pisał, że nie jest to w ogóle brane pod uwagę nawet w dalekich planach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Widzicie... "Amateur Photogapher" jest marką dużo starszą niż Leica i dużo bardziej się szanującą. Na "artykuły sponsorowane" w stylu polskich czasopism nie ma tam miejsca.
    To brytyjskie czasopismo i nie przykładajcie polskiej miary do całego świata.
    Nie każdy na świecie musi kantować, oszukiwać, wciskać kit.
    Naprawdę nie każdy.
    A ludzie małej wiary zawsze mogą przekręcić czy zamailować do Red Dot Cameras i samemu sprawdzić czas oczekiwania na M9.
    Pozdrówki i więcej wiary!
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Widzicie... "Amateur Photogapher" jest marką dużo starszą niż Leica i dużo bardziej się szanującą. Na "artykuły sponsorowane" w stylu polskich czasopism nie ma tam miejsca.
    Może ale to co przytoczyłeś brzmi dla mnie bardzo naiwnie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Naprawdę nie każdy.
    A myślisz że te kantowanie, oszukiwanie i wciskanie kitu w formie artykułów sponsorowanych to polacy wymyślili ? No bez żartów, to śmierdzi lipą na kilometr...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał

Domyślnie

Naprawdę nie każdy.(...)
    to się nazywa PR, mistrzostwo!

Kolekcjoner, jesli jak Twoj nick glosi kolekcjonujesz aparaty to Twoj punkt widzenia dla uzywającech sprzetu jest delikatnie wypaczony.
    Dla kolekcjonera Leica to cacko, dla fotografa bardzo drogie body i obiektywy droższe od najdroższych elek C (poza super tele oczywiście), przy różnicy w fotach nie tak oszałamiających dla posiadaczy chocby c 5d mII albo nikon d700 i wyzej.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez huh Zobacz posta
    Dla kolekcjonera Leica to cacko, dla fotografa bardzo drogie body i obiektywy droższe od najdroższych elek C (poza super tele oczywiście), przy różnicy w fotach nie tak oszałamiających dla posiadaczy chocby c 5d mII albo nikon d700 i wyzej.
    Jak dla mnie to dyskretne, lekkie maleństwo z wspaniałym, wielkim i jasnym celownikiem lunetkowym, bez kłapiącego lustra, z symetryczną optyką szerokokątną i piekielnie ostrą matrycą dającą olbrzymią ilość detalu, wyposażoną w wysokiej jakości przetworniki A/D. A optyka Voightändera pod bagnet M nie jest wcale taka droga.

Gdybym miał dziś do wyboru za darmo wszystkie te najcudniejsze Canony, Sony i Nikony, albo Leicę, to nie zastanawiałbym się 15 sekund i natychmiast przygarnął kropka.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Gdybym miał dziś do wyboru za darmo wszystkie te najcudniejsze Canony, Sony i Nikony, albo Leicę, to nie zastanawiałbym się 15 sekund i natychmiast przygarnął kropka.
    Podkreśliłem najważniejsze. Pytanie tylko, czy ta lekkość, cichość i dyskrecja warta jest tych pieniędzy?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów