Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 155

Wątek: Leica w natarciu ;).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Trudno nie być Laikiem Leiki
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony

Domyślnie

Na samplach z optycznych widac jak na dloni co daje a raczej zabiera filtr AA.
    Mam nadzieje ze w mkIV potraktuja uzytkownikow ds'a jako swiadomych wyboru i wywala AA lub mocno go ogranicza. Bawilem sie przystawka leaf, 11mpix, bez filtru AA. Po takiej zabawie kazdy inny aparat mydli. Powaznie mysle o zakupie 400D i pozbyc go filtra.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Jedna rzecz mnie ciekawi - ile kosztuje ten wielofunkcyjny wszystkomający grip do M9 ?

Przy okazji niejako pojawił się na dpreview Brief Hands-on Lustrzanki S2.
    http://www.dpreview.com/articles/lei...2009/page4.asp
    Jeśli w zakresie obrazowania będzie to ta droga co w M9 - to może być ciekawie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Dobrze, ze niektóre firmy pokazują co można mieć.

Mam nadzieje ze w mkIV potraktuja uzytkownikow ds'a jako swiadomych wyboru i wywala AA lub mocno go ogranicza.
    Na to bym raczej nie liczył. Mora to większy problem do wyeliminowania i bardziej niszczący obraz jak utrata detali którą można oszukać wyostrzaniem. Leica tez sobie z nią nie radzi. Pocieszeniem jest tylko to, że powiększanie ilości megapikseli pozwala osłabiać filtr AA.

Bawilem sie przystawka leaf, 11mpix, bez filtru AA. Po takiej zabawie kazdy inny aparat mydli. Powaznie mysle o zakupie 400D i pozbyc go filtra.
    Prywatnie czemu nie. Na Canona chyba nie ma co liczyć.
    ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Mam nadzieje ze w mkIV potraktuja uzytkownikow ds'a jako swiadomych wyboru i wywala AA lub mocno go ogranicza. Bawilem sie przystawka leaf, 11mpix, bez filtru AA. Po takiej zabawie kazdy inny aparat mydli. Powaznie mysle o zakupie 400D i pozbyc go filtra.
    Nie przekonuje mnie argument o "poważnym traktowaniu świadomych wyboru użytkowników" przez producentów przystawek. Gdyby tak było, oferowaliby oni również ścianki z filtrem AA dla tych, którzy mory nie chcą, a wiedzą - jak zauważył KuchateK - że łatwiej w sposób kontrolowany wyostrzyć niż zlikwidować morę nie powodując przy tym utraty detali.
    De facto więc wyboru w MF nie ma. Bo wygląda, że bardzo trudno/drogo taki filtr zrobić.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Nie przekonuje mnie argument o "poważnym traktowaniu świadomych wyboru użytkowników" przez producentów przystawek. Gdyby tak było, oferowaliby oni również ścianki z filtrem AA dla tych, którzy mory nie chcą, a wiedzą - jak zauważył KuchateK - że łatwiej w sposób kontrolowany wyostrzyć niż zlikwidować morę nie powodując przy tym utraty detali.
    De facto więc wyboru w MF nie ma. Bo wygląda, że bardzo trudno/drogo taki filtr zrobić.
    Ale sa scianki do ktorych dolaczony (lub za doplata) jest filtr AA ktory mozemy zakladac wg potrzeb.
    http://www.mamiya.com/mamiya-zd-back...l-filters.html

Inna opcja to zalozenie przy FF matrycy o takiej rozdzielczosci by dyfrakcja zastapila filtr AA
    Ostatnio edytowane przez dzik ; 11-09-2009 o 08:24

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Oczywiście! VanMurder niedługo pewnie nam opowie jak taka matryca działa w praktyce: http://www.phaseone.com/apsis/160409Sensorplus.pdf
    A na brak AA w nowych Canonach chyba jeszcze nie czas - za ostre obiektywy ostatnio wypuścili...

http://www.maxmax.com/ - ściągają filtr AA za jedyne 0.45 k$. Ja też chyba jestem gotów poświęcić jakiegoś trabanta... Mam tylko pytanie (bo nie doszukałem się, a może ktoś wie): oni zdejmują filtr AA i zostawiają IR, czy zdejmują całość, a potem zakładają swój IR?

Uzależniony

Domyślnie

http://www.maxmax.com/ - ściągają filtr AA za jedyne 0.45 k$. Ja też chyba jestem gotów poświęcić jakiegoś trabanta... Mam tylko pytanie (bo nie doszukałem się, a może ktoś wie): oni zdejmują filtr AA i zostawiają IR, czy zdejmują całość, a potem zakładają swój IR?
    Mysle ze kazdy serwis go sciagnie, jesli potrafia go wymienic to potrafia chyba nie zalozyc
    Nie wiem czy treba go zastapic jakas szybka.
    Co do IR nie wiem, ale IR jest chyba za AA, tylko nie wiem czy tworza calosc.

Domyślnie

Oczywiście! VanMurder niedługo pewnie nam opowie jak taka matryca działa w praktyce: http://www.phaseone.com/apsis/160409Sensorplus.pdf (..)
    Sredniak z iso3200 i 15Mpix! hmm .. jakby takie cos wewalili do S2 to bylby sens istnienia takiej puchy .. reporterskiego sredniaka. Do slubow pewno "pare" osob by sie skusilo

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Sredniak z iso3200 i 15Mpix! hmm .. jakby takie cos wewalili do S2 to bylby sens istnienia takiej puchy .. reporterskiego sredniaka. Do slubow pewno "pare" osob by sie skusilo
    Slubniacy narzekaja na cene DS'a ktory zalatwia wady mkII a chcesz namowic kogos na 40.000$ w tym celu?

Strona 9 z 16 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów