Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 155

Wątek: Leica w natarciu ;).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Faktem jest że w dziedzinie obrazowania na niskich iso być może mamy nowego lidera na rynku. Strach się bać co pokaże pod tym względem S2.
    Sergiusz może byś jednak napisał kilka swoich wrażeń z oględzin.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Tak na marginesie przez około dziesięć lat używałem używałem obok lustrzanki kompakta/nie kompakta Leica Minilux. Miała swoje wady takie jak brak saneczek do lampy błyskowej, odpowiednio Minilux zoom miał saneczki ale i słabszy obiektyw. Ale aparat ten robił kosmiczne dobre, ostre i jednocześnie plastyczne zdjęcia. I nie powiem, że takiego aparatu mi brakuje i miałem cichą nadzieję że może X1 nim będzie. Pomijam stylistykę nawiązanie do tradycji itd. Ale jeśli stylistyka ma nawiązywać do tradycji to aparat powinien mieć celownik. A tu jest taki paradoks, że można ustawić ręcznie ostrość ale tylko na LV. Celownik jest w opcji na saneczki. O robieniu zdjęć na konferencji nie ma mowy. To znaczy można było ale jakie to robienie. Tym bardziej, że po zakupie Miniluxa włożyłem film napstrykałem zdjęć i po wywołaniu zacząłem się zastanawiać kim trzeba być aby wydać prawie 3,5 kzł aby mieć super nieostre zdjęcia. Wtedy sięgnąłem do instrukcji powiedziałem „Aha” i efekt obalił mnie na kolana. Tak, że trudno oceniać aparat po chwilowym mieniu go w rękach. Wydaje się jak dla mnie za lekki i na kółkach są za małe cyferki. Ale tak naprawdę będzie można ocenić go jak dostanę na kilka dni.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sergiusz Zobacz posta
    Mora jest usuwana programowo i jak zapewniał przedstawiciel Leica wyjątkowo skutecznie.
    Wierzę. Ale i tak chętnie zobaczę
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar Selena
    Miasto
    Małopolska

Domyślnie

Na Fotopolis są testowe zdjęcia (do obejrzenia i ściągnięcia) z M9 : http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9553

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Leica - legendarna jakość techniczna i znaczek.
    W dobie aparatów cyfrowych za 5 lat to będzie technologiczny złom, zostanie znaczek.
    Znaczek tzn. sprzęt dla snobów.

Tyle o Laica w dobie cyfrówek.

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner
    ... bo z tych co są sporo nie obejmuje pełnej klatki.
    Bzdura. Leica nigdy nie robiła szkieł do systemu M innych niz pełnoklatkowe.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Bzdura. Leica nigdy nie robiła szkieł do systemu M innych niz pełnoklatkowe.
    A te które na stronie leicy są oznaczone jako APS-H?
    http://en.leica-camera.com/photography/m_system/lenses/
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Arkan
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A te które na stronie leicy są oznaczone jako APS-H?
    http://en.leica-camera.com/photography/m_system/lenses/
    Aspherical (ASPH). Jak najbardziej pełnoklatkowe i to świetne szkła. Tyle że trochę drogie.
    Pentax K-5 II, Leica M9

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    ASPH - ASPHerical?

Bo jeśli te literki oznaczają coś innego niż pole krycia to szkieł jest od metra /*.

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Szybko .
    Cóż Ds tu nie bryluje .

EDIT: /* - no to wszystko jasne - stałek jak w żadnym innym systemie - swoją drogą niezła zmyła w nazewnictwie dla laika systemowego 8)
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-09-2009 o 23:04
    Kapitan Wagner

Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów