Faktem jest że w dziedzinie obrazowania na niskich iso być może mamy nowego lidera na rynku. Strach się bać co pokaże pod tym względem S2.
Sergiusz może byś jednak napisał kilka swoich wrażeń z oględzin.
Faktem jest że w dziedzinie obrazowania na niskich iso być może mamy nowego lidera na rynku. Strach się bać co pokaże pod tym względem S2.
Sergiusz może byś jednak napisał kilka swoich wrażeń z oględzin.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Tak na marginesie przez około dziesięć lat używałem używałem obok lustrzanki kompakta/nie kompakta Leica Minilux. Miała swoje wady takie jak brak saneczek do lampy błyskowej, odpowiednio Minilux zoom miał saneczki ale i słabszy obiektyw. Ale aparat ten robił kosmiczne dobre, ostre i jednocześnie plastyczne zdjęcia. I nie powiem, że takiego aparatu mi brakuje i miałem cichą nadzieję że może X1 nim będzie. Pomijam stylistykę nawiązanie do tradycji itd. Ale jeśli stylistyka ma nawiązywać do tradycji to aparat powinien mieć celownik. A tu jest taki paradoks, że można ustawić ręcznie ostrość ale tylko na LV. Celownik jest w opcji na saneczki. O robieniu zdjęć na konferencji nie ma mowy. To znaczy można było ale jakie to robienie. Tym bardziej, że po zakupie Miniluxa włożyłem film napstrykałem zdjęć i po wywołaniu zacząłem się zastanawiać kim trzeba być aby wydać prawie 3,5 kzł aby mieć super nieostre zdjęcia. Wtedy sięgnąłem do instrukcji powiedziałem „Aha” i efekt obalił mnie na kolana. Tak, że trudno oceniać aparat po chwilowym mieniu go w rękach. Wydaje się jak dla mnie za lekki i na kółkach są za małe cyferki. Ale tak naprawdę będzie można ocenić go jak dostanę na kilka dni.
Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.
Na Fotopolis są testowe zdjęcia (do obejrzenia i ściągnięcia) z M9 : http://www.fotopolis.pl/index.php?n=9553
Leica - legendarna jakość techniczna i znaczek.
W dobie aparatów cyfrowych za 5 lat to będzie technologiczny złom, zostanie znaczek.
Znaczek tzn. sprzęt dla snobów.
Tyle o Laica w dobie cyfrówek.
Bzdura. Leica nigdy nie robiła szkieł do systemu M innych niz pełnoklatkowe.Zamieszczone przez Kolekcjoner
Pentax K-5 II, Leica M9
A te które na stronie leicy są oznaczone jako APS-H?
http://en.leica-camera.com/photography/m_system/lenses/
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ASPH - ASPHerical?
http://www.optyczne.pl/index.php?tes...at&test_ap=110 - szybko![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Bo jeśli te literki oznaczają coś innego niż pole krycia to szkieł jest od metra /*.
Szybko.
Cóż Ds tu nie bryluje.
EDIT: /* - no to wszystko jasne - stałek jak w żadnym innym systemie - swoją drogą niezła zmyła w nazewnictwie dla laika systemowego 8)
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-09-2009 o 23:04
Kapitan Wagner