Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 155

Wątek: Leica w natarciu ;).

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    A ja sie ciesze ze powstał w końcu dalmierz cyfrowy FF. W końcu bede mógl podpiac moja kolecje zgrabnych szkielek Canona FD pod cyfre zachowujac pelna powierzchnie obrazu jaka rysuja ;-)
    Tyle ze bede musial poczekac te 10 lat jak te M9-tki znudza sie niemieckim emerytom i bede mogl je wyrwac za normalne pieniadze.
    Kup sobie Panasonica G1 - zawsze można się pobawić FD, choć wycina tylko część obrazu rzutowanego przez obiektyw.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A ja sie ciesze ze powstał w końcu dalmierz cyfrowy FF. W końcu bede mógl podpiac moja kolecje zgrabnych szkielek Canona FD pod cyfre zachowujac pelna powierzchnie obrazu jaka rysuja ;-)
    Tyle ze bede musial poczekac te 10 lat jak te M9-tki znudza sie niemieckim emerytom i bede mogl je wyrwac za normalne pieniadze.
    Plan jest dobry, a przez te 10 lat akurat może uda ci się opracować metodę na sprzęgnięcie tych szkieł z dalmierzem...

Coś już napisał

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Nie ma się z czego śmiać . Do ćwiczenia samego kadrowania i fotografowania "głową" może być i tak. Swego czasu mnie także to się przydarzało w pierwszym okresie, kiedy przeszedłem wyłącznie na dalmierz. Na szczęście zawsze zdążyłem ściągnąć przed zrobieniem zdjęcia . Albo sam się orientowałem lub trafiałem na życzliwą osobę, która podawała w wątpliwość czy w przypadku zakrytego obiektywu zdjęcie się uda . W czasach cyfry to już nie takie straszne i nie traci się klatki negatywu.
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KEEK Zobacz posta
    A nie mozesz ich podpiac pod 5D?
    Mozna przez konwerter 1,2x, ale nie o to chodzi do duzego 5D mam duze szkla EF. Do malych szkiel FD chce maly korpus FF.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Piotr_0602 Zobacz posta
    Kup sobie Panasonica G1 - zawsze można się pobawić FD, choć wycina tylko część obrazu rzutowanego przez obiektyw.
    prawie 2 tys. zł za kaleczenie szkiel FD zaprojektowanych pod pelna klatke. I co bede mial ze stalek 24, 28, 35, 50 z cropem 2x - wielka kupe. Bede mial tylko 30% obrazu jaki produkuja te szkla. Jestem starej daty szklo pod FF ma pracowac na FF.
    No moze jeszcze byc nieźle z Samsungiem NX który niebawem bedzie, troche lepiej bo crop 1,5x.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Plan jest dobry, a przez te 10 lat akurat może uda ci się opracować metodę na sprzęgnięcie tych szkieł z dalmierzem...
    Sprzegac nie bedzie - pozostanie metoda na skale lub nowy soft do Leici z LiveView.
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 25-09-2009 o 12:25 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Sprzegac nie bedzie - pozostanie metoda na skale lub nowy soft do Leici z LiveView.
    No właśnie miałem zapytać jak chcesz ostrzyć? Póki co marnie to widzę .

Ciekawa opinia na temat S2:
    http://www.nikon.org.pl/showpost.php...7&postcount=41
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Są dwie "eski" S2 - studyjna i S2-P - gePanzert?.
    Ceny robią wrażenie na zwykłym ludziach: http://www.leicastore.pl/S_system-k30-0-3-default.html
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Są dwie "eski" S2 - studyjna i S2-P - gePanzert?.
    One się chyba różnią jedynie osłoną na LCD - za jedyne 14700 .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

80k... nie to jest za drogo, wszyscy powinni ich wyśmiać i nie kupować, zeszliby do 30 - 40k i i tak by mieli kilkukrotną przebitkę a canon z nikonem by ubiczowały swoje działy badawcze.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez huh Zobacz posta
    80k... nie to jest za drogo, wszyscy powinni ich wyśmiać i nie kupować, zeszliby do 30 - 40k i i tak by mieli kilkukrotną przebitkę a canon z nikonem by ubiczowały swoje działy badawcze.
    Nie zejdą. Leica woli zbankrutować niż szukać realnych oszczędności ;-)
    Fotograf platoniczny

Strona 12 z 16 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów