Nie ma się z czego śmiać![]()
. Do ćwiczenia samego kadrowania i fotografowania "głową" może być i tak. Swego czasu mnie także to się przydarzało w pierwszym okresie, kiedy przeszedłem wyłącznie na dalmierz. Na szczęście zawsze zdążyłem ściągnąć przed zrobieniem zdjęcia
. Albo sam się orientowałem lub trafiałem na życzliwą osobę, która podawała w wątpliwość czy w przypadku zakrytego obiektywu zdjęcie się uda
. W czasach cyfry to już nie takie straszne i nie traci się klatki negatywu.
Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9
Mozna przez konwerter 1,2x, ale nie o to chodzi do duzego 5D mam duze szkla EF. Do malych szkiel FD chce maly korpus FF.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
prawie 2 tys. zł za kaleczenie szkiel FD zaprojektowanych pod pelna klatke. I co bede mial ze stalek 24, 28, 35, 50 z cropem 2x - wielka kupe. Bede mial tylko 30% obrazu jaki produkuja te szkla. Jestem starej daty szklo pod FF ma pracowac na FF.
No moze jeszcze byc nieźle z Samsungiem NX który niebawem bedzie, troche lepiej bo crop 1,5x.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sprzegac nie bedzie - pozostanie metoda na skale lub nowy soft do Leici z LiveView.
Ostatnio edytowane przez szwayko ; 25-09-2009 o 12:25 Powód: Automerged Doublepost
No właśnie miałem zapytać jak chcesz ostrzyć? Póki co marnie to widzę.
Ciekawa opinia na temat S2:
http://www.nikon.org.pl/showpost.php...7&postcount=41
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Są dwie "eski" S2 - studyjna i S2-P - gePanzert?.
Ceny robią wrażenie na zwykłym ludziach: http://www.leicastore.pl/S_system-k30-0-3-default.html![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
80k... nie to jest za drogo, wszyscy powinni ich wyśmiać i nie kupować, zeszliby do 30 - 40k i i tak by mieli kilkukrotną przebitkę a canon z nikonem by ubiczowały swoje działy badawcze.