Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 155

Wątek: Leica w natarciu ;).

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Na samplach z optycznych widac jak na dloni co daje a raczej zabiera filtr AA.
    Mam nadzieje ze w mkIV potraktuja uzytkownikow ds'a jako swiadomych wyboru i wywala AA lub mocno go ogranicza. Bawilem sie przystawka leaf, 11mpix, bez filtru AA. Po takiej zabawie kazdy inny aparat mydli. Powaznie mysle o zakupie 400D i pozbyc go filtra.
    To lepiej kup sobie 1D Classic - ma słaby filtr AA + dość duża matryca (CCD!) z niezbyt gesto upakowanymi pixelami daje bardzo ostre obrazy, az milo popatrzec. Choc czasem moira jest...
    Ostatnio edytowane przez justanimage ; 13-09-2009 o 21:05
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez justanimage Zobacz posta
    To lepiej kup sobie 1D Classic - ma słaby filtr AA + dość duża matryca (CCD!) z niezbyt gesto upakowanymi pixelami daje bardzo ostre obrazy, az milo popatrzec. Choc czasem moira jest...

ostrość jest ok, ale jest słabe odwzorowanie kolorów (szczegółnie problem z czerwonym), słaba dynamika tonalna no i wiadomo... szum :-)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Pierwsze wrażenia z obcowania z Leicą S2 na LL.
    http://www.luminous-landscape.com/re...s2-first.shtml
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Robi wrażenie!
    A tu jakbym czytał naszego Akustyka:
    Memo to Canon:

I know that designing a camera with mirror lock-up on a button, or on a soft key, or as part of the self timer function, must be really, really difficult, because after all these years and countless new camera models you still haven't been able to figure out how to do it.

May I humbly suggest that you send a fact-finding mission to Solms, Germany, to figure out how Leica has done it? It really can't be that difficult a technology to master. (Ps: The Schnitzel and Pils in the nearby town of Wetzlar is really good, and worth the trip, even if you can't figure out how to implement mirror lock up on a single button).
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Robi wrażenie!
    A tu jakbym czytał naszego Akustyka:
    To mi się najbardziej podoba :
    Cytat Zamieszczone przez LL
    (Ps: The Schnitzel and Pils in the nearby town of Wetzlar is really good, and worth the trip, even if you can't figure out how to implement mirror lock up on a single button).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czy to znaczy, że S2 nie ma podglądu LV?

A przy okazji - pytanie do "landszafciarzy": mam (pod jednym guzikiem "SET") LV i 100% kadru w nim (i opcjonalną rysowaną siatkę, i parametry ekspozycji z wizjera, i histogram na żywo), a do tego powiększenie x5 i x10 i dżojstik.
    W czym lepszy jest MLU??

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

w fabryce Leici: PYK
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    W czym lepszy jest MLU??
    Juza to wie: http://www.juzaphoto.com/eng/article...or_lock_up.htm :-D

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arkan Zobacz posta
    Aspherical (ASPH). Jak najbardziej pełnoklatkowe i to świetne szkła. Tyle że trochę drogie.
    A ja sie ciesze ze powstał w końcu dalmierz cyfrowy FF. W końcu bede mógl podpiac moja kolecje zgrabnych szkielek Canona FD pod cyfre zachowujac pelna powierzchnie obrazu jaka rysuja ;-)
    Tyle ze bede musial poczekac te 10 lat jak te M9-tki znudza sie niemieckim emerytom i bede mogl je wyrwac za normalne pieniadze.

Bywalec Awatar KEEK
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A nie mozesz ich podpiac pod 5D?

Strona 11 z 16 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów