Ostatnio edytowane przez justanimage ; 13-09-2009 o 21:05
600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210
Pierwsze wrażenia z obcowania z Leicą S2 na LL.
http://www.luminous-landscape.com/re...s2-first.shtml
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Robi wrażenie!
A tu jakbym czytał naszego Akustyka:
Memo to Canon:
I know that designing a camera with mirror lock-up on a button, or on a soft key, or as part of the self timer function, must be really, really difficult, because after all these years and countless new camera models you still haven't been able to figure out how to do it.
May I humbly suggest that you send a fact-finding mission to Solms, Germany, to figure out how Leica has done it? It really can't be that difficult a technology to master. (Ps: The Schnitzel and Pils in the nearby town of Wetzlar is really good, and worth the trip, even if you can't figure out how to implement mirror lock up on a single button).
EOS - conditio sine Kwanon...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Czy to znaczy, że S2 nie ma podglądu LV?
A przy okazji - pytanie do "landszafciarzy": mam (pod jednym guzikiem "SET") LV i 100% kadru w nim (i opcjonalną rysowaną siatkę, i parametry ekspozycji z wizjera, i histogram na żywo), a do tego powiększenie x5 i x10 i dżojstik.
W czym lepszy jest MLU??
w fabryce Leici: PYK
Juza to wie: http://www.juzaphoto.com/eng/article...or_lock_up.htm :-D
A ja sie ciesze ze powstał w końcu dalmierz cyfrowy FF. W końcu bede mógl podpiac moja kolecje zgrabnych szkielek Canona FD pod cyfre zachowujac pelna powierzchnie obrazu jaka rysuja ;-)
Tyle ze bede musial poczekac te 10 lat jak te M9-tki znudza sie niemieckim emerytom i bede mogl je wyrwac za normalne pieniadze.
A nie mozesz ich podpiac pod 5D?