Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 155

Wątek: Leica w natarciu ;).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Leica w natarciu ;).

Leica planuje (być może na Photokinie) zaprezentować dalmierzowca (M9?) z matrycą FF.
    Chris Cheesman and Angela Nicholson
    Leica's chief has dropped strong hints that the firm is planning to launch a full-frame 35mm sensor-based digital rangefinder camera.

Steven Lee, chief executive officer of Leica Camera AG, today told Amateur Photographer that the camera could form part of a future upgrade option for the current M8.
    Myślę że może to być przebój choć firma ta potrafi studzić cenami największe zapały 8).

Druga ciekawa informacja to taka że planują wprowadzić lustrzankę cyfrową FF z AF-em. (R10?). Zdjęcie to pewnie PS ale przecieki brzmią wiarygodnie, bo mieści się to w strategii długofalowej firmy, która jakiś czas temu została ogłoszona, a która zakłada poważniejszy powrót Leicy na profesjonalny rynek foto.

Ciekawe skąd będzie matryca (Panas, Kodak??)

Trzecia informacja to taka, że Leica ma (już zresztą od jakiegoś czasu) ochotę opuścić standard 4/3. Co jednak nie będzie oznaczało rozwodu z Panasonic' kiem.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 09-08-2008 o 23:09
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar chavez
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Gdzieś czytałem wypowiedź kogoś z Leici, że będzie kiedyś możliwość (za dopłatą) wymiany matrycy w M8 na FF.
    system EOS

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Leica M z pełną klatą . Mmmm... Odżyją marzenia o foceniu tym sprzętem .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Coś już napisał Awatar jpl
    Miasto
    Inside the Wall

Domyślnie

Leica M FF to stara informacja, z końca lutego. Po tym przecieku Steven Lee został wkopany z firmy Leica (miał z długi język i za krótkie ręce).

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Wszystko będzie fajnie, jak zaczną robić swoje syfróweczki na poziomie, który trzymali za analoga. A jakby jeszcze przemyśleli swoją politykę cenową, to już wogóle byłoby rewelasją (w to oczywiście niezbyt wierzę)... Prześladuje mnie ostatnio erotyczna fantazja z udziałem cudownego, maleńkiego, cyfrowego dalmierzowca w rozsądnej cenie.

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Wszystko będzie fajnie, jak zaczną robić swoje syfróweczki na poziomie, który trzymali za analoga. A jakby jeszcze przemyśleli swoją politykę cenową, to już wogóle byłoby rewelasją (w to oczywiście niezbyt wierzę)... Prześladuje mnie ostatnio erotyczna fantazja z udziałem cudownego, maleńkiego, cyfrowego dalmierzowca w rozsądnej cenie.
    W jednym z wywiadów któryś z oficjeli wspominał, że chcą rozszerzyć ofertę i uczynić ją "more affordable". Cokolwiek by to miało znaczyć prawdopodobnie zdają sobie sprawę, że elitarność ma swoje granice. Powrót na rynek profi luster oznaczałby chęć sięgnięcia po szersze grono klientów. Myślę że jeśli pojawi się taki DSLR z ciekawą matrycą i wiadomą optyką to niejeden ślubny (i nie tylko) się zacznie łamać. Sprawa cen jest drażliwa, bo są one elementem tej elitarności.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 10-08-2008 o 01:53
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Leica M8.2 ???
    Ta specyfikacja jest zastanawiająco dokładna.

A do tego jeszcze obiektywy w przystępnych cenach 8).

Summilux-M 21/1.4: 5000 EUR
    Summilux-M 24/1.4: 5000 EUR
    Noctilux-M 50/0.95: 8000 EUR
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Leica M8.2 ???
    Ta specyfikacja jest zastanawiająco dokładna.

A do tego jeszcze obiektywy w przystępnych cenach 8).

Summilux-M 21/1.4: 5000 EUR
    Summilux-M 24/1.4: 5000 EUR
    Noctilux-M 50/0.95: 8000 EUR
    To jakaś promocja chyba :-)
    Ty lepiej takich rzeczy tu nie publikuj, bo jeszcze jakiś księgowy od Canona to przeczyta.

Uzależniony Awatar Riccardo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No ten Noctilux to tak o 10000 zl droższy od wersji f1.0
    Ale sam jestem ciekaw co Leica pokaże.
    A co do specyfikacji - część wydaje się żywcem przeklejona z obecnej, więc podchodzę do niej z dystansem ale mam też nadzieję na coś extra
    Ostatnio edytowane przez Riccardo ; 09-09-2008 o 23:20
    Pozdrawiam
    Riccardo
    --
    Fuji & Ricoh

Domyślnie

no i bokeh przy f0.95 może być niezły...

http://www.kadr.org.pl - ... zapraszam...

Strona 1 z 16 12311 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów