Ja też szukałem i niestety T60p z taką matrycą jak bym chciał nie ma i pewnie nie będzie.
Na allegro jest jeszcze T60p 15" matryca 1400x1050 z danych jakie można znaleźć w necie wychodzi że to tez jest matryca IPS, chyba że w opisie aukcji są błędy link tutaj
Niestety wcale nie tanio i używka.
Nie każdy IBM Txxp posiada matryce IPS czy tam FlexView ;-)
Dell 1720 1920x1200 wychodziła chyba tylko matryca błyszcząca, pewien nie jestem.
MBP - super, podświetlana klawiaturka, aluminium itd, ALE tylko dwa USB i tak samo jak u innych firm, w zależności od wielkości i rozdzielczości matryce są różne, róźnice w jakościach matryc można sobie porównać klikając na MBP 17" i MBP 15"
IBM A31p jako komp uniwersalny się raczej nie sprawdzi, mam przyjemność pracować od czasu do czasu na takim ale jest on używany do zupełnie innych celów.
Ja osobiście wybrałem Della M90: (dopiero do mnie idzie ale bawiłem się nim wcześniej wiele razy)
+ osiągi (co prawda nie gram, ale raz na rok pojeździć f1 lubię więc moc się przyda)
+ Matryca, nie mam zamiaru się kłócić że te w jabłuszkach są lepsze ale mi wystarczy że jest o dwie klasy lepsza niż te które widzę czasem w marketach i jedna z najlepszych jakie oferuje Dell
+ To będzie mój jedyny komputer przez jakiś czas i jako desktop replacement jest idealny
+ fajny, mały replikator portów za grosze bo pasuje ten od serii Dxxx
- brak mikrofonu, brak PCMCIA
- brak pełnowymiarowej klawiatury
- duży, prądożerny z ogromnym zasilaczem
Jabłuszka są fajne ale kompletnie się na nich nie znam i póki co nie mam zamiaru borykać się z XP na MACu, może później, jak wszystko dopracują ;-)
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Byleby miał stacje dokującąprzychodzisz do domu, kładziesz laptopa na biurko... i to wszystko
![]()