Pokaż wyniki od 1 do 10 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Mieszany widok

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johnus Zobacz posta
    4 rdzenie może wykorzystać dopiero nadchodzący system. Żaden popularny program nie wykorzysta 4 rdzeni - jedyny mi znany jest Microsoft Flight Simulator. Nawet Vista nie jest w stanie w pełni ich wykorzystać.
    Ten zrzut ekranu jest z Vista 64 i Photoshopa CS4 64 bit. Dość wyraźnie widać pracę wszystkich OŚMIU rdzeni. PS CS4 jest dość popularny zwłaszcza na warezach, torrentach itp.

...
    Nawiasem mówiąc, jeśli używam dołączonego do sterownika trybu AdobeRGB1998 to jest to w miare dobre ustawienie czy bardzo kiepskie?
    Da liegt der hund begraben. Używanie "trybu AdobeRGB" w notebooku czy innym displayu ma tyle wspólnego z gamutem AdobeRGB co piernik z wiatrakiem.

...
    Niestety nikt ze znanych mi osób kalibratora nie posiada. W sumie na pewno lepsze to niż nic. Jak pierwszy raz przestawiłem z nieskalibrowanego na to RGB to byłem zszokowany Stwierdziłem wtedy że moje zdjęcia są rzeczywiście ciemne Mam ich sporo, może któryś jest lepszy niż RGB1998?
    ....
    Czyli co? Tak na prawdę nie wiesz nawet co to kalibracja a co profilowanie ale nie przeszkadza Ci to zajmować dość autorytatywnego stanowiska typu "świetne jest, nadaje się...". Asus jest miodzo a Toshiba jest super-duper-hiper. Niestety ani Asus nie jest miodzio ani Toshiba nie jest super. Obadwa maja takie same gówniane display'e. Jedyna różnica, że "crystal bright" Toshiby można używać jako lustra. Nawiasem mówiąc jako lustro spisuje się nieco lepiej niż jako wyświetlacz do fotografii.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 29-03-2009 o 19:21

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów