Pokaż wyniki od 301 do 310 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sid Zobacz posta
    To jest zawsze jest lepsza opcja. Dzisiejsze najlepsze laptopy ledwo zaczynają doganiać mojego stacjonarnego kompa sprzed 2 lat, który nawet wtedy nie był szczytem osiągnięć wśród PC-tów. I to, że doganiają nie oznacza, że mają taką samą wydajność, bo nadal są słabsze, jedynie nadają się do podobnych zastosowań. Na dodatek te laptopy są ponad 3x droższe niż mój PC 2 lata temu, a dziś z tego samego PC-ta zapłacił bym 1/3 ówczesnej ceny.
    az jestem ciekaw co Ty masz za komputer że takie teorie "uprawiasz". Dwa lata temu standardem był jeszcze PIV który wydjanością był poniżej wydajności procków z platformy Centrino. przykładowo Pentium M 1,86 miał tę samą moc obliczeniową co PIV 3,06GHz. itd...

Obecnie jak porównujesz normlane kompy z normlanymi lapkami to w mocy obliczeniowej masz juz niewielka różnice, róznica jest w kartach graficznych aczkolwiek te montowane oecnie w lapkach są wystarczające z nawiązką.

Porównanie wypasów z desktopa z lapkiem tez nie ma sensu bo stacjonalrny droższy od lapka wyjdzie a wydajność nie będzie większa zgodnie z ceną.

co do Toshiby z linku... jeśli ... JEŚLI... jest nowa to jedynie dwie rzeczy są waskim gardłem - dysk + pamięci RAM, procek w tym lapku na dzisiejsze czasy nie powala wydajnością i za 1700 PLN desktop będzie wydajniejszy.
    Płacisz za moilność i ekran dotykowy. Sama Tecra to bardzo mocne komputery jeśli chodzi o wytrzymałość. Pisałem chyba w wątku wyżej o tym że Dell nawet z serii Latitude/Precision nie ma szans niestety (tak, tak, wiem bo mam oba)
    Ostatnio edytowane przez mgtan ; 04-06-2009 o 09:20
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Uprawnienia umieszczania postów