Pokaż wyniki od 261 do 270 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Widok wątkowy

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johnus Zobacz posta
    Profesory mają za sobą 20 lat programowania i wiedzę o konstrukcji SO i dobrze wiedzą o czym mówią.

20 lat temu to SO nazywał się "George 3" i chodził sobie na jakiejś Odrze. Bez urazy ale prawda o profesorskiej wiedzy jest taka, że oni często są właśnie 20 lat do tyłu. Mam za sobą ponad 30 lat programowania (naprawdę) i co z tego wynika? Ano nic. Zupełnie niedawno, jakieś 3 lata temu od jednego z profesorów od informatyki (rozmyślnie piszę "od" bo to dokładniej oddaje istotę - nie prof. informatyki ale "od informatyki") usłyszałem taki zestaw bzdur na temat netu, że nie wierzyłem że to w ogóle możliwe. Hmmmm... facet właśnie "odkrył" internet. Facet specjalizuje się w jakiejś wąskiej dziedzinie matematyki teoretycznej, że poza nią świat dla niego nie istnieje - tj. istnieje o tyle o ile da się go opisać teorią chaosu.

Poniżej zrzut ekranu z chodzącym DPP (Digital Photo Professional) i batchem konwersji RAWów do JPEGów. Vista 64.

DPP to dość stary produkt Canona - z pewnością NIE pisany pod 8 rdzeni. Czyli Vista musi sobie z tym radzić i dzielić zadania na wszystkie procków.

Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 30-03-2009 o 00:08

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów