Pokaż wyniki od 1 do 10 z 353

Wątek: laptop do zastosowań ogolnych / w tym foto

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistasz Zobacz posta
    Jak nie masz nic do powiedzenia to nie nabijaj sobie postów
    Jako że ja nie muszę nabijać sobie postów bo i tak raczej mnie nikt nie dogoni to ja napiszę - żadna matryca w laptopie się do obróbki zdjęć nie nadaje, więc nie przejmuj się czy matowa, czy błyszcząca, czy 15" czy 17" .

Najlepiej pójdź do jakiegoś marketu/sklepu, obejrzyj wymiary (bo i 16" zaczęły wchodzić), porównaj jak wyświetla dany typ matrcycy i wybierz. Do celów foto - wsjo rawno.

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Jako że ja nie muszę nabijać sobie postów bo i tak raczej mnie nikt nie dogoni to ja napiszę - żadna matryca w laptopie się do obróbki zdjęć nie nadaje, więc nie przejmuj się czy matowa, czy błyszcząca, czy 15" czy 17" .
    Najlepiej pójdź do jakiegoś marketu/sklepu, obejrzyj wymiary (bo i 16" zaczęły wchodzić), porównaj jak wyświetla dany typ matrcycy i wybierz. Do celów foto - wsjo rawno.
    Dzięki za odpowiedzi.
    Wcześniej pisałem że nie będę się przejmował matrycą bo tak jak wszyscy piszą będzie źle albo niedobrze, ale może uda się wybrać mniejsze zło. Ja nie mam żadnego obycia z laptopami a praktycy mają swoje zdanie wyrobione i mogą coś podpowiedzieć. Przedtem błyszczącej matrycy w ogóle nie brałem pod uwagę bo odblaski a dzisiaj wcale jej nie odrzucam. Dzisiaj pojadę do MM pooglądać głównie wielkość/rozdzielczość a jestem raczej nastawiony na 17". Jestem trochę rozczarowany że laptopy mają takie kiepskie matryce ale mam taki wybór że albo laptop albo wcale.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistasz Zobacz posta
    Dzięki za odpowiedzi.
    Wcześniej pisałem że nie będę się przejmował matrycą bo tak jak wszyscy piszą będzie źle albo niedobrze, ale może uda się wybrać mniejsze zło. Ja nie mam żadnego obycia z laptopami a praktycy mają swoje zdanie wyrobione i mogą coś podpowiedzieć. Przedtem błyszczącej matrycy w ogóle nie brałem pod uwagę bo odblaski a dzisiaj wcale jej nie odrzucam. Dzisiaj pojadę do MM pooglądać głównie wielkość/rozdzielczość a jestem raczej nastawiony na 17". Jestem trochę rozczarowany że laptopy mają takie kiepskie matryce ale mam taki wybór że albo laptop albo wcale.
    Nieee no, nie demonizujmy tak matryc w laptopach. Nie te czasy panowie.

Jeśli tak jak napisałem wcześniej że na wydruku dostaję to, co widzę na monitorze, to w czym problem???

Najlepiej weź ze sobą na pendrivie jakąś fotkę testową (lub kilka) i oblukaj jak to wygląda zanim kupisz.

Jedynie uważaj na tzw. "promocje" i "okazje" gdzie za małe pieniądze próbuje się pozbyć staroci "wypasionych" w dysk, RAM, czasami i procek.

Jeśli będziesz się rozglądał w tzw. świeżych modelach, to raczej nie wtopisz.
    No i co tu dużo mówić - firma, to firma.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Bywalec
    Miasto
    Opolskie

Domyślnie

Byłem w Media Markt i porównałem matryce 15, 16, 17 cali i chyba najlepiej mi pasuje jednak 17 cali o rozdzielczości 1440x900, szklana. Szkoda tylko że nie pozwolili mi przeglądnąć moich kilku zdjęć które wziąłem na pendrive (boją się wirusów). Ale mieli jakieś przykładowe w komputerze, o odczuciach po tym jak robiłem tylko na stacjonarnym nie będę pisał.
    Pobawiłem się takim laptopem jak mniej więcej w linku poniżej i jak dla mnie myślę że będzie OK tylko cena była ok 4500 zł.
    http://www.allegro.pl/item588431145_...gf9600_gt.html
    Pasował mi ten HP-ek ale może ktoś podpowie czy warto takie coś brać pod względem cena/jakość/wyposażenie. Może inne typy/marki w podobnej konfiguracji?

Uprawnienia umieszczania postów