Witajcie, ja również jakiś czas temu stałem przed faktem zakupu jakiegoś komputera do obróbki zdjęć + obejrzeć jakieś filmy oczywiście w przyzwoitej jakości a ze względu że obecnie jestem w Irlandii stwierdziłem że musi to być coś mobilnego aby nie taszczyć tego wszystkiego ze sobą jak będę się przeprowadzał czy jechał do kraju. Zastanawiałem się więc nad 2 laptopami Dell Inspiron 1720 z matrycą 17" 1920x1200 Ultra Sharp oraz Toshiba Satellite P200-1JV z matrycą 17" WXGA 1440x900 Trubrite TFT. Wziął bym Dell-a ale wywalili jak dla mnie kosmiczną cenę w chwili zakupu (1600euro) więc mam Toshibę z której jestem bardzo zadowolony i jak dla mnie, a jestem również wymagający kolory są ok, jasność zmienia się nieznacznie od ruszania klapą góra dół. W negatyw obraz nie przechodzi. Wybierając laptopa kierowałem się głównie jakością matrycy, kartą graficzną z rzeczywistą ilością pamięci (w Toshibie mam ATI Radeon 256MB ramu gdzie przy systemie Vista kręci się na 1500MB) oraz ile mogę maksymalnie włożyć RAMU (są laptopy co 2GB to max), no i mam HD DVD i to za 900euro.
Pozdrawiam