Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: BW W portretówce

grugrus
    Guest

Domyślnie BW W portretówce

Jakiś czas temu zrobiłem kilka udanych portretowych fotek. Stwierdziłem, że świetnie by wyglądały po przekonwertowaniu na BW.... no i tu zaczyna się mój problem. Zdjęcia są szare( nie "czarno białe") płaskie. Próbowałem kilka sposobów: zwykła skala szarości, kanał jasności z LAB, oraz bichromi... dalej nic(oczywiście krzywe itp.). Nie wyglądają zle, ale to nie to o co mi chodzi. Moje zdjęcia są wykonane w plenerze, postacie są równomiernie oświetlone i ostre. Póki co zapisuję w jpg. Wiem że w RAW będę miał więcej manewru, ale nie wiem jak się za to zabrać. Zdjęcia BW, które by mi się podobają można znależć np na www.januszmiller.com, http://www.fotografia.slubna.info/o/galeria/ .....
    Ja tylko chcę żeby moje zdjęcia nie były szare....

Z góry dzięki

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grugrus Zobacz posta
    Zdjęcia BW, które by mi się podobają można znależć np na www.januszmiller.com
    O ile się nie mylę, to większość lub wszystkie czarno-białe zdjęcia z tej strony po prostu były zrobione czarno-białe od razu, a nie później odbarwiane.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Rob w rawach to pomozemy - jpg dobrym materialem na mocna obrobke raczej nie jest...

grugrus
    Guest

Domyślnie

... dzisiaj cyknąłem kilka fot w RAW, zaktualizowałem CAMERA RAW... i faktycznie możliwości jest sporo. Nie wszystko oczywiście obcykałem ale już wiem że rezultaty będą satysfakcjonujące.

Bywalec Awatar qwerty1237
    Miasto
    nad morzem

Domyślnie

Jezeli nie chcesz rzezbic mikserami kanalow i innymi zabiegami rodem z PS-a looknij na BWStyler. Plugin o ogromnych mozliwosciach konfiguracyjnych. Daje naprawde swietne efekty.
    D700 + N24-70/2.8 + MB-D10 + SB-900 + Slik 700DX Pro + URBAN GEAR U120 Naneu Pro + Canon IXUS 850IS + PQI mPack P800 40GB + inne duperele

grugrus
    Guest

Domyślnie

Brzmi ciekawie... ale gdzie mogę go zassać? Coprawda znajduję strony z tą wtyczką ale mam problemy z zassaniem jej... może jakiś link
    Z góry dzięki
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Póki co bardzo fajna jest zabawa w PS używając filtrów :alt+ctr+shift+B.
    Ostatnio edytowane przez grugrus ; 10-08-2008 o 13:23 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grugrus Zobacz posta
    Brzmi ciekawie... ale gdzie mogę go zassać? Coprawda znajduję strony z tą wtyczką ale mam problemy z zassaniem jej... może jakiś link
    http://www.thepluginsite.com/product...yler/index.htm

Domyślnie

Odkopie troszke temat, ściągnąłem BWStyler i przeszedłem całą procedure instalacyjną, ale nie potrafie tego uruchomić. Program wykrywa mojego PhotoShopa CS, daje instal, to mi wywala okienko ze juz zainstalowano, a jak daje run to mi odpala PS i nie wiem co dalej robić. Prosze o pomoc
    Pozdrawiam
    Paweł
    EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki

Coś już napisał
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plyszczarz86 Zobacz posta
    Odkopie troszke temat, ściągnąłem BWStyler i przeszedłem całą procedure instalacyjną, ale nie potrafie tego uruchomić. Program wykrywa mojego PhotoShopa CS, daje instal, to mi wywala okienko ze juz zainstalowano, a jak daje run to mi odpala PS i nie wiem co dalej robić.
    A dalej otwierasz jakieś zdjęcie, wchodzisz w menu Filter -> Photo Wiz i tam
    będzie B/W Styler.

Domyślnie

bertold dziękuje, juz wszystko działa
    EOS 20d, EOS 300, Tokina 20-35/3.5-4.5, EF 50/1.8, EF 28-80/3.5-5.6 II, 380 EX, Metz 44 af3, Zenit 412DX, Zenitar 50/2, statyw i chęci do nauki

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów