Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: Czy na rynku pamięci liczy juz tylko SanDisk i Kingston?

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Być może masz, tylko nie zdajesz sobie sprawy...
    niewykluczone, bo tak jak nie testuję obiektywów :-) tak też nie testuję kart benchmarkami, etc.

Natomiast tak jak wspomniałem - uszkodzonych plików do tej pory nie doświadczyłem (cyfry używam od trzech lat); zaś jeśli chodzi o karty, są to dwa niebieskie Kingstony: 512MB i 1GB oraz dwie 2GB: Transcend x120 oraz Lexar x133.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Chyba trochę przesadzacie. Jak się nie kupuje z jakiś dziwnych źródeł, tylko z normalnych, znanych sklepów, choćby i tych internetowych, to trudno o podróbkę.
    Ja kupuję SanDiski w hurtowni u generalnego przedstawiciela - nie mam problemu z podróbkami. Ceny są bardzo dobre, ale jak ktoś chce zaoszczędzić jeszcze kilka złotych to niech sobie kupuje u nieznanych źródeł i potem niech sobie narzeka na forum, że SanDisk jest do kitu bo można trafić na podróbkę
    Ale to jest tylko i wyłącznie wina kupującego
    I am FX

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Ja jade juz 5 rok na SanDiskach i odpukac nigdzy zadnych problemow.
    Wspolczuje.

Coś już napisał

Domyślnie

Na wszystkie karty trzeba uwazac ..

Rok temu kupilem Kingstona 1GB, padla po pol roku chyba. Na 100% byla to podrobka, poniewaz z boku tej karty nie byl wybity nr seryjny, a na drugej takiej samej byl, ale niestety zauwazylem to dopiero jak juz nie dzialala.

Bartek.

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Chyba trochę przesadzacie. Jak się nie kupuje z jakiś dziwnych źródeł, tylko z normalnych, znanych sklepów, choćby i tych internetowych, to trudno o podróbkę.
    Pewnie Ale kiedy kupowałem swoje 8 GB transcenda za 249 zł ten sam SanDisk w znanym sklepie kosztował 379 )) I po co przepłacać?
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    Jakbym miał kupować Sandiska, to przeszukując oferty cały czas bym się szarpał wewnętrznie czy już jest za tanio czy jeszcze nie...? Z innymi nie mam tego problemu.
    Moment.
    Rozmawiamy o kupowaniu w sklepie o dobrej renomie, czy "kupowaniu jak najtaniej na Allegro"?
    Bo to pierwsze jakoś nie pasuje do Twojego opisu.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Użytkuję cf sandisk II, III, od pięciu lat, (poprzednio minolta A200), zero problemów, źródła - głównie internet (kryterium ceny).
    C550D, T12-24, C50 1.4 USM, C18-200IS, METZ 58-AF1

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

a może te podrabiane sandiski to po prostu preteki i inne dwukrotnie tańsze karty z przyklejoną nową nalepką?
    No bo te podrabiane sandiski też w sumie działają, da się je użytkować, muszą pochodzić z jakiejś fabryki. Może niektórzy robią to w prosty sposób - kupują tanie karty np. PQI (4gb około 40 zł) zmieniają nalepki i pudełko i sprzedają jako sandisk (4gb około 90 zł). Oczywiście na małą skalę się to nie opłaca ale przy np 1000 sztuk nawet odejmując koszty wyprodukowania pudełek i nalepek można nieźle zarobić.
    Oczywiście jeszcze lepszy interes będzie jak ktoś ma dojście do odrzutów produkcyjnych.

a w temacie - mam kilka kingstonów i sandisków, kupowanych w przeważającej większości u sprawdzonych sprzedawców i wspomnianych objawów nie miałem.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Dla mnie kiedys wyznacznikiem byl kingston, pozniej przesiadlem sie na Sandiska i nie zaluje. Uzywam 2 GB Extreme III i czego innego ponizej Extreem III bym nie kupil. A jak ktos chce to prosze bardzo niech kupuje tansze karty i potem niech nie narzeka. Sandisk jest poki co bezawaryjny (mam wielu znajomych korzystajacych z sandiskow w roznych urzadzeniach od luster poczawszy, a na telefonach skonczywszy ) i procz duzej szybkosci zapisu gwarantuje stabilna prace w roznych warunkach, widzialem przypadki jak na -5 mrozie PQI i Transcendy wysiadaly.

Moje zdanie jest takie, ze w obecnych czasach przy tak niskich cenach pamieci w postaci kart nie warto oszczedzac, zwlaszcza, ze to bardzo istotna kwestia, bowiem mozna stracic wszystkie dane albo nie zrobic w ogole fotek bo np. jest -5 na dworze. Nie mowie juz o tym, ze taka karta bedzie nam sluzyc lata.

A co do podrobek to nie kupuje sie karty za 40 zl, ktora normalnie kosztuje 120. Po za tym zrodla zakupu jako sklepy to jedno, a dystrybucja to drugie. Oficjalnym dystrybutorem sandiska na Polske jest Hama Polska i jeszcze jakas inna firma przy cyzm, ja zawsze kupowalem z HAMA Polska i nigdy sie nie zawiodlem. A wiec prosze pytac sprzedawcow jaka to dystrybucja.

Z firm duzo dobrego naczytalem sie jeszcze o Lexarze, ale sam go nie uzytkowalem nigdy.
    Ostatnio edytowane przez Merauder ; 08-08-2008 o 12:41

Początki nałogu Awatar chuckyy
    Miasto
    Września

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Dla mnie kiedys wyznacznikiem byl kingston, pozniej przesiadlem sie na Sandiska i nie zaluje. Uzywam 2 GB Extreme III i czego innego ponizej Extreem III bym nie kupil. A jak ktos chce to prosze bardzo niech kupuje tansze karty i potem niech nie narzeka. Sandisk jest poki co bezawaryjny (mam wielu znajomych korzystajacych z sandiskow w roznych urzadzeniach od luster poczawszy, a na telefonach skonczywszy ) i procz duzej szybkosci zapisu gwarantuje stabilna prace w roznych warunkach, widzialem przypadki jak na -5 mrozie PQI i Transcendy wysiadaly.

Moje zdanie jest takie, ze w obecnych czasach przy tak niskich cenach pamieci w postaci kart nie warto oszczedzac, zwlaszcza, ze to bardzo istotna kwestia, bowiem mozna stracic wszystkie dane albo nie zrobic w ogole fotek bo np. jest -5 na dworze. Nie mowie juz o tym, ze taka karta bedzie nam sluzyc lata.

A co do podrobek to nie kupuje sie karty za 40 zl, ktora normalnie kosztuje 120. Po za tym zrodla zakupu jako sklepy to jedno, a dystrybucja to drugie. Oficjalnym dystrybutorem sandiska na Polske jest Hama Polska i jeszcze jakas inna firma przy cyzm, ja zawsze kupowalem z HAMA Polska i nigdy sie nie zawiodlem. A wiec prosze pytac sprzedawcow jaka to dystrybucja.

Z firm duzo dobrego naczytalem sie jeszcze o Lexarze, ale sam go nie uzytkowalem nigdy.

Wybacz, ale z tego co widzę, czytam i użytkuję... to własnie z sandiskami jest często problem :P Z kingostem i transcendem nie miałem jak na razie żadnych. Karty użytkuję juz 4 rok. Na mrozie, w upale. Odpukac - nie utraciłem żadnych danych, a pieniądze zaoszczędziłem

Co do Hama Polska... znam bardzo dobrze tę firmę, bo pracują i pracowali tam moi bliscy znajomi. Jesli sie nigdy nie zawiodłeś... masz po prostu szczeście
    5d | Canon 16-35 2.8 L | Canon 24-70 2.8 L | Canon 70-200 4 IS L | Canon 85 1.8 USM | Speedlite 580 ex | Omnibounce STOFEN | LumiQuest Soft Screen | transcend 8 GB | kingstone 1 GB ELITE PRO & 2 GB ULTIMATE | Marumi DHG CPL 67, 77, 82 mm | statyw Velbon Sherpa 750R | Lowepro Staelth Reporter 200 AW | Śjakaś inna Lowepro | Military PRO LIMA :] Sporo planów na przyszłość... m.in. 135 L

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów