Pokaż wyniki od 61 do 70 z 84

Wątek: Prosba o pomoc w wyborze sprzetu ...

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merauder Zobacz posta
    Ponadto 50 1.8 byla by dla mnie dobra do studia (zwlaszcza przy tej cenie i z tego co czytalem przy odpowiedniej ilosci swiatla AF sie w niej mniej gubi), a 70-200 po za samymi twarzami w studio na plener.
    50 1.8 jest tania to fakt (jakosc optyczna jak trafi tez jest dobra) - lecz pewnosc jej AF - no coz nie jest najlepsza - ja mialem lecz sie pozbylem - zbyt duzo zdjec bylo nie trafionych. Moze w warunkach studyjnych bedzie z 50 1.8 lepiej - nie wiem? Jesli 50-tka to chyba lepiej C50 1.4. Rowniez mozna wziasc pod uwage nowa Sigme 50 1.4 - lecz tutaj nadal trwa "analiza-testowanie" bo sa b. rozne opinie o jej jakosci i AF.
    Ja rowniez zastanawiam sie obecnie czy C501.4 czy S501.4 i mam dylemat.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Korzystajac z linka dla ogniskowej 111 mm (czyli dolna granica dla 70-200) odleglosci od obiektu 3 m i F 4.0 ostrosc akceptowalna bedzie w zakresie 10 cm pomiedzy 2,95, a 3.05m. Co daje w zasadzie zadawalajacy efekt, bo praktycznie jak sobie wyobraze taka fote to zakladam, ze oczy sa oste, a wszystko od wysokosci powiedzmy szyi bedzie juz co raz bardziej rozmazane. Tylko w jakimi stopniu np bedzie rozmazana dlon? Bez konkretnego przykladu tego nie stwierdze.
    Poszperaj troche w necie - poogladaj fotki z tego szkla - da Ci to poglad jak tlo/bokeh jest prezentowane.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ... Moze jestem przyzwyczajony do uniwersalnosci z kompaktow,
    .
    Chyba nie znajdziesz na dzien dzisiejszy jednego obiektywu do wszystkiego jesli pragniesz miec wysoka jakosc i dobre dostosowanie do swoich potrzeb.
    Ostatnio edytowane przez marekk_ok ; 13-08-2008 o 13:16 Powód: Automerged Doublepost
    40D|BG-E2N|70-200/2.8 IS L|24-105/4L IS|17-55/2.8 IS |85/1.8|50/1.4|430EX|580EX II|Sherpa 600R

Uprawnienia umieszczania postów