Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Problem z Gripem do 5d

Coś już napisał Awatar Fabik
    Miasto
    Łomża

Domyślnie Problem z Gripem do 5d

Po włączeniu Gripa aparat tochę głupieje tzn. bezpośrednio po ustawieniu ostrości samoczynnie wyzwala migawkę na jednym i drugim spuście przy wyłączonym gripie spust aparatu wraca do normy natomiast co normalne nie mogę używać spustu gripa przy pionowych kadrach więc używanie takiego gripa mija się z celem.
    Czy ktoś z forumowiczów miał już taką przypadłość, jak to naprawić lub ile mnie skasują na Żytniej za naprawę.
    Canon

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fabik Zobacz posta
    Po włączeniu Gripa aparat tochę głupieje tzn. bezpośrednio po ustawieniu ostrości samoczynnie wyzwala migawkę na jednym i drugim spuście przy wyłączonym gripie spust aparatu wraca do normy natomiast co normalne nie mogę używać spustu gripa przy pionowych kadrach więc używanie takiego gripa mija się z celem.
    Czy ktoś z forumowiczów miał już taką przypadłość, jak to naprawić lub ile mnie skasują na Żytniej za naprawę.
    Na dobrą sprawę, jeśli to jest wina gripa i masz go na gwarancji to go wymień.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Miasto
    Łomża

Domyślnie

Sprawdzałem na drugim body wina jest po stronie gripa. Kupiony w USA więc gwarancji raczej nikt nie uwzględni z odsyłaniem też dużo zabawy więc pozostanie tylko żytnia mam nadzieję że koszty naprawy nie przekroczą kosztów zakupu
    Canon

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fabik Zobacz posta
    Sprawdzałem na drugim body wina jest po stronie gripa. Kupiony w USA więc gwarancji raczej nikt nie uwzględni z odsyłaniem też dużo zabawy więc pozostanie tylko żytnia mam nadzieję że koszty naprawy nie przekroczą kosztów zakupu
    Twoja decyzja. Ja jednak bym odesłał, niż dopłacał koszta naprawy, które pewnie wyniosą tyle co nowy grip w Polsce.
    40D/BG-E2N | 17-40/4.0 L | 85/1.8 USM | 430 EX |
    Ktoś naruszył Twoje prawa?

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Być może masz do czynienia z jakimś zwarciem w gripie i stąd problem, naprawa wcale nie musi być kosztowna.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Miasto
    Łomża

Domyślnie

Zaryzykuję chyba naprawę, grip kosztował niecałe 200$ z naprawą w granicach 300 zł. i tak wyjdzie taniej niż w Polsce. A z tego co wiem to można dać sprzęt i poprosić o wycenę tylko nie wiem czy wtedy coś się płaci czy nie?
    Canon

Miasto
    Łomża

Domyślnie

Czy ktoś może serwisował sprzęt w BTFOTO w Warszawie. Czy jest to serwis godny polecenia? i konkurencyjny cenowo z Żytnią?
    Canon

Miasto
    Łomża

Domyślnie

Może komuś się przyda. Wymiana zespołu spustu (podobno część nie występuje oddzielnie tylko z całym przednim panelem) 290 zł.
    Canon

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

mialem to samo w moim nowym gripie do 5D...

jakościowo te gripy ostatnimi czasy to za przeproszeniem gówno....
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uprawnienia umieszczania postów