Czyli potwierdza się wszystko to, o czym mówiłem.
Czyli potwierdza się wszystko to, o czym mówiłem.
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu
sorry chlopaki ze sie wpinam ale szukam porady:
otoz wpadl mi w rece ten klejnocik:
Czy lepiej dokupic do niego jakas puszke m4/3 czy tez przerobic do ef
podobno Tevidony mozna dostosowac do Eos, ale tylko 2.8/100mm i 2.8/70mm.
p.s. polecam poszukac sampli z tych szkielek w sieci
Tevidony sa niesamowite!
pełne recenzja Panasonica GH2 na dpreview:
http://dpreview.com/reviews/panasonicdmcgh2/page21.asp
"With the GH2 Panasonic has finally demonstrated that it is able to compete with the APS-C format competition when it comes both to resolution and critical image quality. Although the GH2's Micro Four Thirds sensor is smaller than those found in cameras like the Canon EOS 60D and Nikon D7000, it runs them both pretty close. Up to ISO 3200 in fact, we'd stick our necks out and say that the GH2 can hold its own against any of the current crop of APS-C format cameras on the market, which is high praise indeed. "
"Taken as a whole, the GH2 offers arguably the best video specification available outside of a dedicated video camera".
SILVER AWARD
Nowa matryca w gh2 miała mieć większy zakres tonalny, a jak pokazuje ten test - nie ma (zresztą niedawno optyczni to samo stwierdzili). Słabiutki silnik jpg i i kiepski zakres tonalny to moim zdaniem największe wady tego aparatu. Także wydajność baterii we flagowym przecież modelu powinna być wyższa. Jak dla mnie ten aparat jest bardziej kamerą niż aparatem. Do zdjęć wybrałbym Pena z evf.
Ciekaw jestem co przyniesie lumix g3, który ma być niebawem zaprezentowany (zaprojektowany od podstaw, nowa matryca). No i czas wreszcie na jakiegoś Pena z wbudowanym evf.
"o so chosi" z tym E-PL2 w tym teście?
Pełny tu: http://www.digitalcamerainfo.com/con...ple-Photos.htm
Zastanawiałem się tak czy nie wyrwac tanio E-PL1 pod manuale, ale z ciekawości czytam o E-PL2 i znalazłem taki kwiatek :/
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
tu fotka z E-PL2 dla porównania: !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
kurcze z E-PL1 jest ta druga, ehhh sobota.
Ostatnio edytowane przez arra ; 02-04-2011 o 16:48 Powód: Automerged Doublepost
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Fotka robiona E-PL2 ma f=18
Fotka z E-PL1 ma f=10.
Szkła 4/3 (poza top pro, typu 35-100/2.0 ) i m4/3 są najlepsze po lekkim przymknięciu (mniej niż 1EV). Powyżej f=8 zaczynają mydlić.
Pomiędzy E-PL1 i E-PL2 nie ma jakiejś wielkiej różnicy w jakości fotek. E-PL2 jest nieco lepiej dopracowany i ma nowego kita 14-42 z ponoć szybszym AF i dedykacjami do filmowania.
Oly, w modelu pro zastosuje własny sensor zorientowany na jakość obrazka.
Produkcja: Panas
Czas: jak płyty tektoniczne pozwolą to w 2011r.
the silence is deafening
Czy jest możliwość sprawdzenia przebiegu w E-PL1 ?
nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu