Strona 116 z 194 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 151 do 1 160 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    18-megapikselowe Canony dają mniej więcej taką samą rozdzielczość, jak GF1. Tyle, że bez mory.
    Nie wiem o jakiej morze piszesz, mam GF1, ale mory (póki co) z GF1 nie widziałem. Może jakiś nowy mZD50/2 zmieni tą sytuację

Fakt, 7ieDem czy to z 100L czy T60/2 nawet na 5.6 tylko ostre (ostrość=0, BreezeBrowser z włączonym Ctrl+Q, ekran (RIP) 15.6", 1920x1200)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Babcia:
    każdy ogląda jak chce i co chce. Nawet mi nie jest przykro, że ten argument cię nie przekonuje. Udanej zabawy w cropie życzę.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Tak sobie myślę, że lepsza ostrość mogła by się przydać w przypadku gdy chcemy zrobić tak zwany zoom cyfrowy, znaczy wykadrować część zdjęcia. Ale nawet tutaj aparaty z matrycami 15, 18 i więcej mpx nie mają się chyba czego wstydzić.
    Być może, ja cyfrowego zumu od czasu do czasu (kiedy mi potrzebny) używam w... LX3.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 17-03-2011 o 12:42 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Babcia:
    każdy ogląda jak chce i co chce. Nawet mi nie jest przykro, że ten argument cię nie przekonuje.
    To jest sprawa oczywista. To co napisałem to moje subiektywne wrażenia i nikogo nie zamierzam przekonywać, że powinien to widzieć inaczej.

Udanej zabawy w cropie życzę.
    Dziękuję i wzajemnie

Domyślnie

Nie wiem o jakiej morze piszesz, mam GF1, ale mory (póki co) z GF1 nie widziałem.
    Ja też wielu rzeczy nie chciałem widzieć. Czasem do tej pory jeszcze się na tym łapię.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ja też wielu rzeczy nie chciałem widzieć. Czasem do tej pory jeszcze się na tym łapię.
    Pokaż proszę (z czystej ciekawości) jak wygląda mora z GF1 i 20mm, np.

OK...
    ________
    Ale czad!
    Na przełom maja/czerwca Oly zaplanował premierę (źródło: 43R) PRO szkiełek
    Z zaległego roadmapu wynika, że jedno z nich to mój naleśnik 12mm f/2.8 (mam nadzieję).

Szajse 24mm w wydaniu Oly PRO - czas zacisnąć pasa i przestawić się z LPG na MPK
    ____

Njius dnia, imho
    the silence is deafening

Domyślnie

Pierwsza strona po wpisaniu w google "GF1 moire":

http://www.dpreview.com/galleries/54...moire-from-gf1
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Znowu cos, gdzies, czyjes...
    Ja po wpisaniu GF1 moire znalazlem cos takiego:

"I have a GF1, GH1 and 5DMkII.
    Frankly, it mystifies me why I paid so much extra for the 5DMkII.
    [...]
    The resolution of the GH1 is superb especially in RAW, and I found at 300mm it was out-resolving the 5DMkII on my moon shot by a considerable margin. It was also easier to focus as the depth of field is less critical."

Nie napotkalem sam, nie znam NIKOGO (a znam dziesiatki uzytkownikow u43) - dla kogo mora i oslabienie filtra AA bylaby problemem.
    Pozdrawiam!

Coś już napisał Awatar efat

Domyślnie

Używam GF1 i G1 na co dzień i dotąd nie miałem problemów z morą.
    Za to zdjęcia bardzo cieszą oko dużą ostrością tam, gdzie trzeba ;-)
    35, 50, 85, 100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    Znowu cos, gdzies, czyjes...
    Ja po wpisaniu GF1 moire znalazlem cos takiego:

"I have a GF1, GH1 and 5DMkII.
    Frankly, it mystifies me why I paid so much extra for the 5DMkII.
    [...]
    The resolution of the GH1 is superb especially in RAW, and I found at 300mm it was out-resolving the 5DMkII on my moon shot by a considerable margin. It was also easier to focus as the depth of field is less critical."

Nie napotkalem sam, nie znam NIKOGO (a znam dziesiatki uzytkownikow u43) - dla kogo mora i oslabienie filtra AA bylaby problemem.
    Co się dziwisz, ludzie wydali kupę oszczędności na pełną klatę, a tu jakiś anonimowy człowiek w internecie jak Ty będzi im kit wstawiał, że jakieś mikro z matrycą jak paznokieć i obiektywami jak zakrętka od musztardy sarepskiej robi porównywalne zdjęcia.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Co się dziwisz, ludzie wydali kupę oszczędności na pełną klatę, a tu jakiś anonimowy człowiek w internecie jak Ty będzi im kit wstawiał, że jakieś mikro z matrycą jak paznokieć i obiektywami jak zakrętka od musztardy sarepskiej robi porównywalne zdjęcia.
    A ja bym Cię prosił żebyś tu nie trollował :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Rozdzielczosc GF1
    2450 LPH Horizontal
    2400 LPH Vertical
    http://www.dpreview.com/reviews/panasonicgf1/page31.asp

Rozdzielczosc 50D (APS-C)
    2250 LPH Horizontal
    2200 LPH Vertical
    http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS50D/page30.asp

Rozdzielczosc 5D (FF)
    2300 LPH Horizontal
    2000 LPH Vertical
    http://www.dpreview.com/reviews/canoneos5d/page31.asp

Rozdzielczosc 5D II (FF)
    2800 LPH Horizontal
    2700 LPH Vertical
    http://www.dpreview.com/reviews/Cano...kII/page39.asp

* * *
    Slowa DP Review po tescie pierwszej puszki, G1, styczen 2009:

"In terms of resolution the G1's JPEG output can easily compete with the best cameras in the entry-level DSLR segment and by shooting RAW you can squeeze even more resolution out of the the G1's images. This would seem to indicate that the Panasonic's new sensor has a comparatively light anti-alias filter.

The bad news is that in both RAW images moiré becomes an issue at very high frequencies. Beyond 2800 lines both converters also begin to struggle with the demosaicing of our test chart. Having said that this is much more an issue in our test chart shot than it would be in most real life images. ACR probably ekes a tiny bit more detail out of the image than Silkypix does but the difference is rather marginal. ACR also produces a slightly cleaner image."

http://www.dpreview.com/reviews/pana...cg1/page17.asp
    Pozdrawiam!

Strona 116 z 194 PierwszyPierwszy ... 1666106114115116117118126166 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów