-
Bywalec
Ja w sumie też sie zastanawiałem nad wyborem m4/3. W pierwszej kolejności jak chyba większość chciałem e-pl1. Byłem w sklepie już niemal zdecydowany i zobaczyłem obok panasa G10. Porównałem sobie i okazało się, że różnicy w wielkości nie ma wcale dużej. Za to wykonanie i konfort obsługi zdecydowanie na korzyść G10 (moje subiektywne zdanie). Poczytałem, poptytałem i zdecydowałem się na G10. Co dla mnie było ważne? Cena 1590zł, wizjer wbudowany, lampa mocniejsza niż w e-pl1, wygodniej mi się go trzyma i obsługuje, wydaje mi się, że jest czytelniejszy LCD niż w olym, znacznie lepiej radzi sobie w kręceniu filmów niż oly z kitem 14-42 (nie nagryw się dzwięk silniczka obiektywu na ścieżkę dzwiękową i chyba nieco lepiej pracuje AF). Krótkie filmy kręce sobie często i chiałem mieć sprzęt, który na dziń dobry z obiektywem kitowym zrobi to dobrze.
Niestety jednak G10 nieco większy od e-pl1 (inna konstrukcja aparatu) i nie ma w kolorze białym.
Generalnie wybór jest wbrew pozorom całkiem dobry. W tym sensie,że co się nie wybierze to dobrze ;-).
Uprawnienia umieszczania postów