Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Widok wątkowy

Początki nałogu

Domyślnie

Rozważamy tylko, tak sobie gawędzimy. O krytyce mowy nie ma, bo ideałów też nie ma
    Cena oczywiście też jest argumentem - dla mnie bardzo ważnym! Stąd te rozterki, rozmyślania itd Kombinuję od kilku dni jak wydać najmniej... ale
    Jednak chyba poświęcę troche złotówek na nieco wygodniejszą obsługę via pokrętło, bo zmiana przysłony pokrętłem (GF1) to jeden ruch, a zmiana przez guziczki (EPL1) to ....przynajmniej 3-4 kliknięcia.
    Po żadnej wbudowanej lampie cudów się spodziewać nie można, czy to w kompakcie czy w lustrzance. Choć oczywiście lepiej, aby taka awaryjna możliwość była.

Co do obiektywów - najlpiej jak są mega jasne i stabilizowane jednocześnie ...ale nie można mieć wszystkiego. Choć połaczenie pena i 20mm/1.7 daje realnie taką możliwość.
    Ja miałam same jasne szkiełka 1.8 - 2.0 - 2.8 bez stabilizacji - tam gdzie brakło światła tak naprawdę, zamiast stabilizacji przydałby się stawyw, tyle, że... kto by to nosił, rozkładał itp.
    Inna sprawa, że w lustrzance samo kadrowanie przez wizjer daje nieco bardziej stabilną pozycję startową dla combo - człowiek-maszyna, kadrowanie przez LCD... dla mnie jest... tajemnicą na razie
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Natomiast w całkiem dużym pokoju, przed 21. przy zgaszonym świetle, włączonym tylko 21" TV GF1 na 3200, f/1.7, 1/20s już ma problemy i nie mogąc ustawić AF w punkcie wybranym przez użytkownika automatycznie ustawia ostrość na "wszystko"/hiperfokalną.
    .
    Lampeczka wspomagania włączona?
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 25-11-2010 o 00:08 Powód: Automerged Doublepost
    Chyba zapuszczę brodę, pomaluję ją na zielono i wyjadę gdzieś w Bory Tucholskie - nikt mnie nie znajdzie!

Uprawnienia umieszczania postów