Strona 84 z 194 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134184 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zasmuciła mnie ta duża dystorsja w 14/2.5 Chyba trzeba będzie poczekać (o ile będzie) na tego Olympusa 12 i liczyć, że przy tej (ciekawszej) ogniskowej będzie mniejsza beczka... Na narty do kieszeni kurtki będzie jak znalazł
    Czytam ten wątek regularnie i w zasadzie i zastanawiam się z czym związane są tutaj te emocje - bo walka toczy się cały czas. Generalizując: przeciwnicy mówią, że za drogie i narzekają oraz prowadzą serię porównań najczęściej z FF Canona Myślę, że ci którzy w pełni świadomie kupują ten sprzęt są zadowoleni - np. dla mnie zestaw, którego używam już ponad pół roku, GF1 + 20 1.7 jest wręcz idealny - stosunkowo małe gabaryty - naprawdę niewiele większy niż G7, którego używałem parę lat, spokojnie go wożę w małej torebce biodrowej na rowerze. Jak chcę to mam niewielką głębię i nawet nagram krótki rodzinny film, który mogę potem odtworzyć na tv bezpośrednio z karty sd, a jakość mam niewiele gorszą niż z 30D. To czego mi bardzo brakuje to optyczny (albo chociaż sensowny elektroniczny) wizjer, kadrowanie na lcd jest dla mnie męczące i przy małej przesłonie nie mam pewności że trafiam gdzie chcę, szczególnie przy MF na video. Przedtem na wycieczki nosiłem 30D z Tamronem 17-50, potem jak kupiłem okazyjnie 14-45 do panasonica przekonałem się, że zdecydowanie wolę ten zestaw, ponieważ na większej przesłonie jakość i tu i tu jest bardzo dobra, a przynajmniej szyi nie urywa w połowie dnia.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez christof Zobacz posta
    Zasmuciła mnie ta duża dystorsja w 14/2.5
    Tylko w programach typu raw therapee, acr powinien czytać obraz z korekcją.

Chyba trzeba będzie poczekać (o ile będzie) na tego Olympusa 12 i liczyć, że przy tej (ciekawszej) ogniskowej będzie mniejsza beczka... Na narty do kieszeni kurtki będzie jak znalazł
    Nie sądzę by ten lens (mimo całej sympatii do Oly) był lepszy od Panasa, ale również czekam.

Czytam ten wątek regularnie i w zasadzie i zastanawiam się z czym związane są tutaj te emocje - bo walka toczy się cały czas. Generalizując:
    Parę osób próbuje przekonać żółtodziobów, że lustrzanka eos za 3500 zł. to kosmiczna technologia z samymi pozytywami.
    A tymczasem wystarczy wejść na dpreview test 60D porównać lewy górny róg zdjęć (cz-b szachownica) z 60D, D7000, K-5 i najtańszego, z wolnym kitem Olka E-PL1...
    Szum, do 3200 włącznie również na granicy akceptowalności przez większość (ja np. go tam nie widzę )

Więc generalnie chłopcy płaczą, że czekają już lata na wymarzone szkła (pominę normalny AF, pomiar światła, itp.) a tymczasem NX w ciągu roku? 18 miesięcy? Sams puścił cropowe 30/2 i 20/2.8 a do roku rzuci 16/2.8 - wszystko w naleśniku, wszystko co potrzeba.
    No ale nic, kiedyś i canon rzuci i swoją zabawkę na półki i nagle nastanie jasność... do większości zastosowań/dla większości to... po prostu wystarczy

To czego mi bardzo brakuje to optyczny (albo chociaż sensowny elektroniczny)
    Kupa, trzeba kupić E-PL1 i VF-2 albo czekać na E-P3, tam powinien już być wbudowany EVF o najwyższej jak na czas debiutu rozdziałce.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Tak tylko przypomnę, że za tydzień będzie dostępny w sprzedaży Nokton 25/0.95 do m43
    A to tylko wstęp do gry.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 16-11-2010 o 14:22 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Parę osób próbuje przekonać żółtodziobów, że lustrzanka eos za 3500 zł. to kosmiczna technologia z samymi pozytywami.
    Raczej, że lustrzanka EOS za 1500 złotych to dużo rozsądniejsze rozwiązanie niż chwilowo modny full-bajer zombie gadżecik za takie same lub większe pieniądze
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    P.S. Nieźle się bawię samą lekturą tego wątku, więc oszczędzę Wam już moich wpisów w tym roku kalendarzowym. Odezwę się za rok, jak już Olek bedzie bardziej wargi zagryzał. Pa!
    Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 16-11-2010 o 14:31 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

poniżej wklejam plan Samsunga na 2011. Oby to wszystko wychodziło szybciej niż dotychczasowe szpeje od Samsunga

Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    poniżej wklejam plan Samsunga na 2011. Oby to wszystko wychodziło szybciej niż dotychczasowe szpeje od Samsunga

Prócz 85/1.4 nic ciekawego.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Raczej, że lustrzanka EOS za 1500 złotych to dużo rozsądniejsze rozwiązanie niż chwilowo modny full-bajer zombie gadżecik za takie same lub większe pieniądze
    Poważnie?

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Prócz 85/1.4 nic ciekawego.

mnie ucieszy to makro i 16tka... i niech w końcu pokaże się ten wizjer cyfrowy do nx100
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zanussi Zobacz posta
    mnie ucieszy to makro i 16tka... i niech w końcu pokaże się ten wizjer cyfrowy do nx100
    Ten wizjer wg dpreview ma zbyt mało pkt'ów by to się sprawdziło, tak samo jak ten do GF1.
    Co innego wizjerki do PEN'ów: 2 i L1 oraz ten wbudowany w GH2.

BTW. to temat o m/43 nie nex.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

BTW. to temat o m/43 nie nex.
    Generalnie tematy się zazębiają, poza tym najprawdopodobniej 25/0.95 będzie krył również klatkę NEXowską.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

...albo czekać na E-P3, tam powinien już być wbudowany EVF o najwyższej jak na czas debiutu rozdziałce.
    \
    Jeśli do tego będzie miał matrycę multiaspect o osiągach >= tej z gh2 to biorę w ciemno takie body za 3k zł. Mam nadzieję, że pojawi się w pierwszym kwartale 2011.

Strona 84 z 194 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134184 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów