Strona 38 z 194 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sando Zobacz posta
    Tylko, że superzoom z składanym obiektywem to też nie jest sprzęt kieszonkowy (np. Canon SX20 IS). A gdyby zastosować w nim większą matrycę, tym bardziej wymiary by nie zmalały. Do tego dochodzą jeszcze różne ograniczenia znane z kompaktów. Oj, wolę aparat z wymiennym obiektywem.
    Nie pisałem o superzoomach, mam na mysli obiektywy w zakresie max 24-105mm.

Ja też wolę wymienne obiektywy i mase stałek, ale od jakiegos czasu mam zamiar kupić jakis kompakt, caly czas mysle o Sigmie DP2s ale jest za droga, no i do tego wizjer optyczny - bo to podstawa, nie potrafie juz robic zdjec bez niego
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Kto chce niech siedzi. Zachecam do zajrzenia na fora GetDPI czy DP Review.

Z u43, a dokladnie z G1 - zaczelo sie tak - na poczatku zaczeli go glownie kupowac wlasciciele luster (najwiecej 5D - tacy sie ujawniali, troche N). I..? Po pewnym czasie 5D wyjmowali z szafy tylko jak robili cos zarobkowo. Krotko i na temat.

Od tego czasu duzo wody uplynelo. System jest o wiele bardziej bogaty, zarowno jesli chodzi o szklo (do ktorego dojdzie jeszcze troche jasniejszych szkiel niedlugo), jak i lampy FL-36(R) najbardziej uniwersalna, zachowujac jeszcze maly rozmiar.

Co do ceny zgadzam sie - jest jeszcze drogo, ale cos za cos. Masz 50D, czy 5D i albo lezy w szafie, albo sie pocisz i targasz. Twoj wybor. Ci co chodza po gorach, albo maja na karku rodzine, dzieciaki, laptopa w plecaku -wiedza co mowie.

Ostatnio znow bylem na plenerze - dwa body, 3 szkla (ultra szeroko, standard, lekkie tele), statyw stolowy - wszysto w malutkiej torebce - DOMKE F-10. A dookola same lustra, duze plecaki, ogromna ciezka szklarnia, statywy, itp. Myslicie, ze lepsze rezultaty mieli? Pytanie pozostawiam jako retoryczne.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Moze dodam kolejny raz - jakbym to robil za pieniadze, do duzych powiekszem (np. kalendarz) - sam bym wzial 5D II.
    Ale dla radosci fotografowania, przy jednoczesnych rezultatach lepszych i przyjemniej, wygodniej, w bardziej kontrolowany sposob uzyskanych niz 'entry level lustra' - wole bez wahania u43.
    Ostatnio edytowane przez Jerry_R ; 02-08-2010 o 15:23 Powód: Automerged Doublepost
    Pozdrawiam!

Domyślnie

Ok, nadinterpretowałem sobie. Nieduży aparat z wysuwanym obiektywem 24-105 i dużą matrycą był by łatwiejszy do zrobienia. Ale nawet jak by powstał to i tak nie wygryzł by z rynku bezlusterkowców.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Mnie ciekawiłyby wyniki sprzedaży bezlusterkowców - przy czym światowe nie jakieś wycinkowe - bo to nic nie mówi. Jak to wygląda w rzeczywistości i czy rzeczywiście wielcy czują oddech na plecach. Cały czas mam wrażenie że zaklęcia o wspaniałości tego rozwiązania mają się nijak do sprzedaży i kto wie czy to nie jest przyczyna, że C i N się nie spieszą.

Wygląda na to, że rozwiązanie to ciągle raczkuje i "wygra" ten kto wprowadzi jego dojrzalszą wersję. Dla mnie póki co nie ma żadnego powodu żeby kupować taki wynalazek. Jak ma być małe to wolę kompakt albo telefon. Jak mam mieć wymienne szkła i pełnię możliwości to wolę lustra.

Argument o świetnej (rzekomo) jakości zdjęć, szkieł w systemach EVIL ma moim zdaniem znaczenie tylko dla bardzo wąskiej grupy użytkowników. Dla większości jest to albo bez znaczenia albo nawet nie rozumieją w czym rzecz. Wystarczy zobaczyć jak wyglądają reklamy choćby Sony.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wygląda na to, że rozwiązanie to ciągle raczkuje i "wygra" ten kto wprowadzi jego dojrzalszą wersję.
    http://fotoblogia.pl/2010/04/07/mikr...-wiecej-rynku/

Rowniez jestem ciekawy jak to sie rozwinie, w jakim kierunku oraz jak szybko.

Aczkolwiek to co piszesz jest ciekawe. Wyobrazasz sobie, ze nagle wyskoczy C, czy N z kilkoma body i kilkoma szklami na raz? Firmy, ktore zaczely pierwsze - wydaja juz kolejne wersje puszek, pozbawione tzw. bledow dziecinstwa. Tp samo z firmware. Myslisz, ze ktos nagle wskoczy i ich przegoni?

Na pewno - jesli chodzi o IQ - zrobi to LEICA z EVIL FF. Ale inni?

PS: Nastepny w bezlustrowce wchodzi ponoc Pentax.
    Pozdrawiam!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerry_R Zobacz posta
    http://fotoblogia.pl/2010/04/07/mikr...-wiecej-rynku/

Rowniez jestem ciekawy jak to sie rozwinie, w jakim kierunku oraz jak szybko.
    Jest ciekawe - dlatego ineresujące by były twarde dane sprzedaży. Przewidywania różnych wróżbitów nawet o takim dorobku jak Hogan nie dają odpowiedzi na to pytanie.

Aczkolwiek to co piszesz jest ciekawe. Wyobrazasz sobie, ze nagle wyskoczy C, czy N z kilkoma body i kilkoma szklami na raz? Firmy, ktore zaczely pierwsze - wydaja juz kolejne wersje puszek, pozbawione tzw. bledow dziecinstwa. Tp samo z firmware. Myslisz, ze ktos nagle wskoczy i ich przegoni?
    Oczywiście że to jest możliwe - było na to sporo przykładów w historii z różnych dziedzin.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Oczywiście że to jest możliwe - było na to sporo przykładów w historii z różnych dziedzin.
    Nie powiem nic innego, jak tylko to, ze cieszylbym sie. Nie jestem przywiazany do jednej marki.

Jakis czas temu - Sony wszem i wobec glosilo, ze wypusci swojego bezlustrowca ze szklarnia ZEISS, ktory pobije u43. Wtedy mialem tylko obawy, czy przypadkiem nie zanizy jakosci owych szkiel, ze strachu przed spadkiem sprzedazy Alph i ich szklarni. Nie wiem, czy z tegoz powodu, ale tak sie stalo.

Oby nie dotyczylo to wszystkich producentow zatem!
    Pozdrawiam!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Nie powiem nic innego, jak tylko to, ze cieszylbym sie. Nie jestem przywiazany do jednej marki.

Jakis czas temu - Sony wszem i wobec glosilo, ze wypusci swojego bezlustrowca ze szklarnia ZEISS, ktory pobije u43. Wtedy mialem tylko obawy, czy przypadkiem nie zanizy jakosci owych szkiel, ze strachu przed spadkiem sprzedazy Alph i ich szklarni. Nie wiem, czy z tegoz powodu, ale tak sie stalo.

Oby nie dotyczylo to wszystkich producentow zatem!
    Jerry możesz podać jakiś link czy coś na ten temat? Bo ni cholery nie kojarzę żeby sony przed premierą nexa wspominało coś o optyce od zeissa do niego.

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez X_ray Zobacz posta
    Jerry możesz podać jakiś link czy coś na ten temat? Bo ni cholery nie kojarzę żeby sony przed premierą nexa wspominało coś o optyce od zeissa do niego.
    Bylo kilka razy na SonyAlphaRumors. Sony to oficjalnie sam sie nie odzywa. Dopiero na oficjalnych konferencjach. Teraz na tym portalu juz ludzie dywaguja o kolejnych nadchodzacych NEXach.

Ma byc ponoc GH1 killer. Za chwile zobaczymy zreszta GH2.
    Pozdrawiam!

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Na sonyalpharumors widziałem 80-200/1.4 i a340. Ale jakoś ich w sony nie uraczyłem. :P

To ma do siebie portal plotkarski że funkcjonuje tam wiele plotek. Tylko powiedz mi jak plotkowanie na takim portalu ma się do sformułowania: "Sony wszem i wobec glosilo, ze wypusci swojego bezlustrowca ze szklarnia ZEISS, ktory pobije u43."?

Strona 38 z 194 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888138 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów