Strona 11 z 194 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na Fotopolis są pierwsze wrażenia z oglądania G1. ISO tradycyjnie w 4/3 - ISO 800 nie najgorzej, ISO 1600 szumi, ISO 3200 masakrycznie szumi. W każdym razie znacznie lepiej niż kompakty. Za to AF podobno szybki jak lustrzanki i wizjer robi wrażenie.

Olek za to pokazuje malucha mniejszego chyba od Canona G9. Wizjera toto nie ma, tylko LCD (pewnie będzie jakiś optyczny na sanki). Chyba Panas nie podzielił się swoim nowym EVF z Olympusem.

W każdym razie ten Olek wart zakupu zamiast zwykłego kompaktu. Do bocznej kieszeni marynarki się zmieści. A Panas lepszy od każdej hybyrydy.

4/3 wygląda więc, że oferuje z wymienną optyką konkurencję dla kompaktów, hybryd i lustrzanek. I wszystko pod jeden bagnet. To Panas ma rewolucję (EVF, AF), Olek to kompakt z dużą matrycą i wymienną optyką. Oba nie wchodzą sobie w drogę.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Nie rozumiem gdzie sie roznimy -- przeciez ja wlasnie to mowie...matowka (jasna) nie daje nawet pojecia o GO, a zupelnie nic nie mowi o oddaniu swiatel, cieni itp. Poza tym w ciemnosci, gdzie na wysokich ISO bedzie sie dalo z powodzeniem zrobic zdjecie, przez wizjer malo widac.
    Widocznie coś mi się popiórkało - myślami pewnie byłem gdzie indziej
    Zresztą dlatego lubię tryb "zielony w LV" - bo właśnie więcej widać.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec

Domyślnie

dla osob zainteresowanych systemem i znajacych jez.niemiecki polecam watek na forum : http://www.dslr-forum.de/showthread.php?t=376155 .Tam codziennie cos jest i ludzie interesuja sie przyszloscia...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Na fotopolis pojawiły się zdjęcia testowe z tego nowego Panasonic'a G1.
    http://fotopolis.pl/index.php?n=8080

IMHO jest całkiem nieźle jak na takie upakowanie pikseli.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    IMHO jest całkiem nieźle jak na takie upakowanie pikseli.
    Do 1600 włącznie da się żyć, 3200 porażka. Kiedy i za ile w PL?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Do 1600 włącznie da się żyć, 3200 porażka. Kiedy i za ile w PL?
    Już chcesz kupować po paru kolorowych kwadracikach?
    Na swiatobrazu.pl są "prawdziwe" zdjęcia, wygląda to moim zdaniem nieco gorzej. Także obiektywy przeciętne bardzo, a innych nie podłączysz póki co...

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Porządny EVF to świetna rzecz, nie można tego nie docenić. To co miałem okazję osobiście macać w Canonie Pro1 pozostawiało wiele do życzenia, szczególnie rozdzielczość. Fajnie że jest postęp ale w tym zachwycie warto zwrócić uwagę na kilka szczegółów.
    Twierdzenie że EVF daje pełny obraz tego co wyjdzie na zdjęciu jest mocno przesadzone i odnosi się tylko i wyłącznie do światła zastanego / ciągłego. W przypadku zdjęć z błyskiem dopiero po wykonaniu zdjęcia widać jak rozkładają się kontrasty i w takiej sytuacji EVF niewiele daje, poza możliwością natychmiastowego podglądu w wizjerze efektu (bez odrywania od niego oka). Nie mniej, to i tak świetny wynalazek, pytanie tylko czy dla kogoś kto często używa lampy do doświetlenia korzyść będzie aż tak duża i tak poprawi komfort pracy żeby wydawać forsę na wymianę klasycznej lustrzanki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Także obiektywy przeciętne bardzo, a innych nie podłączysz póki co...

Poprawka dla obiektywów ZD 25mm F2.8, ZD 35mm F3.5 Macro, ZD ED 14-42mm F3.5-5.6, ZD ED 35-100mm F2.0 i ZD ED 40-150mm F4.0-5.6 w zależności od modelu została oznaczona różnymi numerami. We wszystkich przypadkach chodzi jednak o to samo: zapewnienie kompatybilności z Panasonikiem Lumix G1
    http://fotopolis.pl/index.php?n=8056

Pełne uzależnienie

Domyślnie

no i podejrzewam że najnowsza wersja 14-54 f/2.8-3.5 współpracuje już poprawnie z G1
    nie wierzę by wypuścili nową wersję tylko dla bardziej okrągłej przesłony
    głównie pewnie dla właśnie współpracy z micro4/3

powoli szkiełek poprawnie współpracujących przybywa
    za kilka miesięcy pewnie Olek odświeży firmware w następnej partii szkieł
    pojawi się też chyba wkrótce obiecany Panas 20mm f/1.7 oraz 7-14 f/4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Podłączyć już można, ale zdaje się AF nie będzie działać? Prawie na pewno, skoro nie działa z korpusami Olympusa w trybie detekcji kontrastu, a nawet trzeba było wypuścić 14-54/II co by znaczyło, że działać nigdy nie będzie...

Strona 11 z 194 PierwszyPierwszy ... 9101112132161111 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów