Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: System Micro Four Thirds

Problem jest z szeroko i jasno. Jest naleśnik 14mm/f2,5 za 1200zł i 20mm/f1,7 za 1600zł ale ten pierwszy to niezbyt jasno ten drugi to już nie szeroko. Z długo i jasno jest mniejszy problem bo manualnych 50mm 1,8 czy 1,4 jest pod dostatkiem.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Problem jest z szeroko i jasno. Jest naleśnik 14mm/f2,5 za 1200zł i 20mm/f1,7 za 1600zł ale ten pierwszy to niezbyt jasno ten drugi to już nie szeroko.
    a taki 12mm f/2 nie nada się?

Problem jest z szeroko i jasno. Jest naleśnik 14mm/f2,5 za 1200zł i 20mm/f1,7 za 1600zł ale ten pierwszy to niezbyt jasno ten drugi to już nie szeroko. Z długo i jasno jest mniejszy problem bo manualnych 50mm 1,8 czy 1,4 jest pod dostatkiem.
    Obiektywy innych firm niż Panasonic też działają.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez CzłowiekZ Zobacz posta
    Obiektywy innych firm niż Panasonic też działają.
    Ok, działają tylko czy działa AF podczas filmowania tak jak powinien oraz czy korygowane są z poziomu puszki wady optyczne tych obiektywów?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Dla mnie problemem jest też kompletna nieznajomość szkieł w tym systemie. Nie wiem które są dobre które nie etc. Szczerze mówiąc na czytanie for i poznawanie opinii nie mam po prostu czasu. Cały czas się zastanawiam co zrobić z tym fantem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dla mnie problemem jest też kompletna nieznajomość szkieł w tym systemie. Nie wiem które są dobre które nie etc.
    1) Optyczne - testy Panasoniców (100% micro43):
    Test obiektywów Panasonic - Testy obiektywów - Optyczne.pl

2) Optyczne - testy Olympusów (tam gdzie obiektyw ma w nazwie "M.Zuiko Digital", bo jeśli ma "Zuiko Digital" to stare lustrzankowe 4/3 przypinane przez stosowny adapter i ze względu na gabaryty wielkiego sensu nie ma):
    Test obiektywów Olympus - Testy obiektywów - Optyczne.pl

3) Optyczne - test Samyanga - rybiego oka do micro43:
    Test Samyang 7.5 mm f/3.5 UMC Fish-eye MFT - Wstęp - Test obiektywu - Optyczne.pl

4) Optyczne - wszystkie testy Vogtlanderów ze światłem f/0.95:
    Test obiektywów Voigtlander - Testy obiektywów - Optyczne.pl

5) Optyczne - Sigmy do bezlusterkowców, testowane właśnie na micro43:
    Test Sigma 19 mm f/2.8 EX DN - Wstęp - Test obiektywu - Optyczne.pl
    Test Sigma 30 mm f/2.8 EX DN - Wstęp - Test obiektywu - Optyczne.pl

A tu zestawienie dla systemu (choć nie do końca kompletne):
    Four Thirds | Micro Four Thirds | Products(Lenses)

To mniej więcej tyle jeśli chodzi o 99% amatorów fotografii, bo są jeszcze w systemie specyficzne produkty dla specyficznych zastosowań, typu profesjonalnej kamery Blackmagic (http://philipbloom.net/2013/03/29/bmdmft/) czy obiektywów do kamer przemysłowych typu IBE Optics 26 mm f/1.4, albo zapowiedzi BARDZO DROGICH systemowych obiektywów od Schneider-Kreuznach. A amatorskie produkty micro43 pod marką Kodak mają się pojawić dopiero pod koniec roku.
    Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 04-04-2013 o 11:18

Uprawnienia umieszczania postów