To ilu jeszcze zostało producentów matryc do aparatów? Canon, Panasonic, Sony, Sigma (Foevon), Fuji (oprócz kupowania od Sony robi też swoje). Kodak jeszcze jakieś robi (robił przecież dla Leica)? Ktoś jeszcze?
To ilu jeszcze zostało producentów matryc do aparatów? Canon, Panasonic, Sony, Sigma (Foevon), Fuji (oprócz kupowania od Sony robi też swoje). Kodak jeszcze jakieś robi (robił przecież dla Leica)? Ktoś jeszcze?
Pentax używał jeszcze maryc Samsunga min. w K20D i w K-7
1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2
Test autora, którego starzy forumowicze pamiętają na bank. Tym razem autor obala mity "obserwujących" nt. zum-naleśnika tj. PZ14-42X
Review: Panasonic Lumix G X Vario PZ 14-42mm f/3.5-5.6 Lens
the silence is deafening
1. Pudło, obserwujący to nie optyczne.pl, akurat optyczne da się lubić za testy szkieł, choć imho ich obiektywizm "wylądował" - cytując Siarę z chwilą przetestowania PZ14-42X na korpusie Olka. Proponuję im testować szkła ef-s na 1Ds Mark III...
2. Konkuzja/wnioski i popularność tego szkła mówią same za siebie. BTW. Ja tych rycin nawet nie oglądam tylko sammple i czytam tekst. Potem BreezeBrowser (z opcją Ctrl+Q).
3. Miażdżący - wiesz podobno to 20/1.7 jest wooolne i głośno bzyczy, dzisiaj wiemy/słyszymy trochę więcej
Reasumując: chciałbym mieć parę miesięcy temu wybór GH2@14-42OIS lub GH2@PZ14-42X.
the silence is deafening
Nowa portretówka mZD75 (E-M5) i dlaczego powinni coś zrobić z seriami Mini/GF czyli Słona riposta RX100
Olympus 75f1.8 is such a remarkable lens (except pricy) Lots of photos and image: Micro Four Thirds Talk Forum: Digital Photography Review
the silence is deafening
Żeby było jasne: jeśli twój egz PZ 14-42X nie posiada problemów szeroko opisanych na forum dpreview (rozmycie obrazka spowodowane prawdopodobnie brakiem kontroli jakości we wczesnym etapie produkcji) - w każdej chwili zamienię swój 14-42 OIS na twój 14-42X. Reszta na priv. Mojego nawet nie wyjąłem z pudełka i tak naprawdę nawet nie wiem czy w nim jest![]()
the silence is deafening