Strona 154 z 194 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 531 do 1 540 z 1935

Wątek: System Micro Four Thirds

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SoA Zobacz posta
    Eee tam.
    mam prośbę rozwiń swoje spostrzeżenie.
    czy to stosunek wg Ciebie niskiej jakości do wysokiej ceny, może niska jakość w stosunku do konkurencji, a może porównujesz do pełnej klatki ???
    jestem ciekawy
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Dopiero zaczyna Awatar SoA

Domyślnie

5000 za aparacik który ma tak "wspaniały" rozmyty obrazek już na ISO 400 ?
    Odpowiedz sobie sam
    No chyba że niepotrzebnie włączyli odszumianie
    Ostatnio edytowane przez SoA ; 19-03-2012 o 20:15

Domyślnie

Ale się podniecacie jpegami z fotopolis. Rzućcie okiem na rawy z dpreview. Znacznie ciekawsze wnioski można na ich podstawie wyciągnąć.
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ale się podniecacie jpegami z fotopolis. Rzućcie okiem na rawy z dpreview. Znacznie ciekawsze wnioski można na ich podstawie wyciągnąć.
    To prawda - zupełnie porządnie to wygląda nawet na wyższych iso.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    WROClove

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SoA Zobacz posta
    5000 za aparacik
    dla mnie to lekka spekulacja.
    ale fakt faktem 5000 to troszki za dużo jak na mój gust.
    3000, to chętnie bym dał... szybciej za niego niż za G1X

http://www.bhphotovideo.com/c/produc...icro_Four.html
    było Lustro jest panasonic lumix Lx3

Domyślnie

Nie będzie kosztował 5 kafli, raczej w okolicach 4. A dla kumatych taniej...
    nowa strona | www.epicure.pl | polub moje zdjęcia | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

test OM-D vel EM-5

http://www.hardwarezone.com.sg/revie...arling-updated

"ltogether new is born: Charm. Any photographer would be hard-pressed not to have fun shooting with the E-M5. The mostly well-placed controls let you give it swift commands which are promptly obeyed. Its quick and accurate auto-focus, together with the excellent image stabilization and image quality at higher ISO speeds, conspire to help you catch the most fleeting of moments"
    vs. NEX-7:

"E-M5 is in the same pricing ballpark as the Sony NEX-7, selling for S$1999 with a 18-55mm kit lens. The Sony NEX-7 is also a high-performing, feature-rich camera, packing a bigger 24MP APS-C sensor with a maximum shooting speed of 10fps. Its Tri-Navi control system also offers quick and intuitive ease of use - it's definitely no slouch when compared to the E-M5."

"The one definitive edge the E-M5 offers against the NEX-7 is the system; Micro Four Thirds offers the richest selection of native and third-party lenses for a mirrorless system today, while the NEX system is still in much need of native lenses"

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Następne body do systemu m43:

http://www.dpreview.com/previews/panasonicdmcgf5/3

Teraz są już (z nowych):
    Olympus E3, EPL3, EPM1, OM-D
    Panasonic GX1, GF5, GH2, a GF3 (pewnie nadal są nowe w sklepach)

a z drugiej ręki (lub ze starych zapasów):
    Olympus EP1, EPL1, EP2, EPL2
    Panasonic G1, G2, GF1, GF2, GH1

Łącznie system już popełnił 17 body...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    .
    Przy okazji zastanawiam się, dlaczego Olympus nie wykorzystuje swojego potencjału spoza branży foto w systemie micro43?

Teoretycznie robi świetne dyktafony, w tym profesjonalne - dlaczego nie zrobi opcji podpięcia ich do body micro43? Na gorącą stopkę, albo do jakiegoś uchywtu podłączone kabelkiem do body? Ma gotowe body, ma gotowe dyktafony, wystarczy je połączyć. Do filmów jak znalazł.

Olympus robi też lornetki. Dlaczego nie zrobi więc jakiegoś zestawu do digoscopingu dedykowanego do micro43? Jakaś luneta z adapterem, może jakaś wymiana elektroniczna informacji między lunetą a aparatem, crop x2, i mamy ogniskowe 1000mm albo więcej. Dział lornetek istnieje, dział foto też, dużo pracy by nie trzeba.

Ma też branżę medyczną. Mógłby zrobić jakieś akcesoria do micro43 przydatne naprzykład dla stomatologów do dokumentacji, by zrobić pacjentowi fotkę koronki lub do podobnych zastosowań. Szczególnie micro powinno Olympusa interesować. Przy okazji zastanawiam się, dlaczego Olympus nie wykorzystuje swojego potencjału spoza branży foto w systemie micro43?

Teoretycznie robi świetne dyktafony, w tym profesjonalne - dlaczego nie zrobi opcji podpięcia ich do body micro43? Na gorącą stopkę, albo do jakiegoś uchywtu podłączone kabelkiem do body? Ma gotowe body, ma gotowe dyktafony, wystarczy je połączyć. Do filmów jak znalazł.

Olympus robi też lornetki. Dlaczego nie zrobi więc jakiegoś zestawu do digoscopingu dedykowanego do micro43? Jakaś luneta z adapterem, może jakaś wymiana elektroniczna informacji między lunetą a aparatem, crop x2, i mamy ogniskowe 1000mm albo więcej. Dział lornetek istnieje, dział foto też, dużo pracy by nie trzeba.
    Ostatnio edytowane przez Piotr_0602 ; 05-04-2012 o 10:14 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Drogie koleżeństwo - potrzebuję Waszej porady. Otóż potrzebuję aparatu dla mojej żonki (amatorki, ale z prawidłowo rozwiniętym zmysłem estetycznym). Aparat ma dawać bdb jakość JPGa i mieć wizjer (optyczny lub możliwie dobry EVF). Jako człowiek wypaczony wieloma latami współpracy z firmą z czerwonym logo najpierw zafundowałem połowicy 40D. Niestety konieczność targania ze sobą tego "klocka" skutecznie ograniczyła ilość zdjęć wykonanych przez moją żonę. I tu docieramy do pytania zasadniczego: jak sądzicie, co będzie lepszym wyborem dla początkującego amatora: 1000D, 1100D (ze szkłem 18-55 IS) czy może... Lumix G2 (ze szkłem 14-42 MOIS)? Ku swojemu zaskoczeniu powoli coraz bliżej mi do tej ostatniej opcji. Co o tym sądzicie?
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Co o tym sądzicie?
    Przerabiam to obecnie już z kolejną koleżanką. Po raz kolejny konkurencja "jest za wolna i gubi ostrość".
    Odpowiadając wprost na twoje pytanie Panasonic G3 z 14-42X, bardzo ważny ten "iks" na szkle.
    the silence is deafening

Strona 154 z 194 PierwszyPierwszy ... 54104144152153154155156164 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów